L’Institut d’Estudis Empordanesos vol difondre la cultura musical de l’Empordà

0
1100

La temàtica del cicle de l’edició passada va ser ‘Història de la fotografia. La fotografia que fa història’ i va ser un èxit


 

La música serà la protagonista del cicle de conferències que organitza l’Institut d’Estudis Empordanesos per aquest 2017.Aquest cicle està coordinat per Oriol Casadevall i la presidenta de l’IEE, Anna Maria Puig.  Per sisena vegada, des de l’any 2012 que van començar els cicles temàtics, l’entitat torna a apostar per difondre, a socis i amics, la cultural local i comarcal, de forma monogràfica. Aquesta iniciativa té com a objectiu exposar les novetats en què treballen els diferents especialistes que investiguen sobre Figueres i l’Alt Empordà en matèries afins als propòsits de divulgació i promoció cultural de l’Institut d’Estudis Empordanesos. Tota la informació que recullen per les conferències i per la investigació surt publicada al dossier Annals, que edita l’entitat.

2017, ANY DE LA MÚSICA. En aquesta edició, l’IEE ha volgut tractar la història de la música  a l’Alt Empordà , entre els segles XIII I XIX. Un any que la comarca celebrarà el bicentenari del naixement de Pep Ventura i la Capitalitat de la Sardana. Així doncs, algunes de les conferències s’emmarcaran en els actes commemoratius. El cicle porta per títol La banda sonora de l’Empordà. Dels trobadors a la cobla i tindrà conferenciants experts, musicòlegs, músics i alguns professors de les universitats catalanes.  Durant la presentació del nou cicle, el seu coordinador, Oriol Casadevall, ha explicat que hi haurà un total de nou  conferències que finalitzaran al desembre amb un concert. Les sessions es faran a La Cate, cada últim dijous de mes, a les 19.30h i l’entrada és gratuïta. Els mesos de juliol i agost no hi haurà conferències. Casadevall ha detallat que s’han estructurat els parlaments en quatre blocs: època medieval, època del Renaixement, època barroca i clàssica i aspectes de la creació de la cobla moderna i els instuments de vàlvula.

LA CATE. L’entitat cedirà, un any més, la sala Toni Montal, per a les conferències. El president, Lluís Illa, va destacar la satisfacció per   l’èxit d’aquestes xerrades.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li