L’Institut de Cadaqués lidera una prova pilot per frenar la propagació de la covid per l’aire

0
1014

La Generalitat i l’empresa Siber hi han implantat de manera pionera un projecte de ventilació mecànica de doble flux


Millorar la ventilació interior de les classes a través d’una renovació contínua de l’aire, amb un efecte directe en la disminució del CO2 i la propagació de qualsevol malaltia vírica transmesa per aerosols. Aquest és, a grans trets, l’objectiu del projecte que han impulsat aquest curs escolar el Departament d’Educació i l’empresa de ventil·lació Siber per frenar la propagació de la covid-19 per aire a les aules. De moment, el projecte està en fase de proves, i l’IE Caritat Serinyana de Cadaqués és el primer espai acadèmic on s’ha implementat. La intenció dels impulsors, però, és portar aquesta ventilació mecànica controlada a altres centres educatius.

Es calcula que prop del 70% de les escoles europees superen els nivells màxims permesos de CO2 i, a la vegada, els centres educatius representen una cinquena part de l’estoc d’edificis del sector terciari. A causa de la falta de ventilació o d’un sistema de renovació d’aire defectuós, així com de les altes taxes d’ocupació de les aules, l’aire interior d’aquests edificis sovint està viciat. La ventilació natural és la primera mesura a aplicar per a reduir la concentració de contaminants en espais tancats i minimitzar així el risc d’infecció d’alumnes i docents. Però no sempre és prou efectiva per diversos factors.

El projecte impulsat per la Generalitat i Siber busca garantir la qualitat de l’aire a les aules amb la instal·lació de ventilació mecànica de doble flux EVO, que renova l’aire de manera continua i aprofita la temperatura de l’aula per temperar l’aire. De moment, Cadaqués acull la prova pilot, però la intenció és estendre-la a d’altres centres educatius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li