L’Institut Català de la Vinya i el Vi reconeix la tasca de Puig Vayreda

0
567

Puig Vayreda va ser director general de l’INCAVI durant nou anys (1984-1993)


L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) va fer un acte de reconeixement a Eduard Puig Vayreda per homenatjar la seva tasca al capdavant de l’entitat, el passat dijous, 14 de juliol. L’acte va comptar amb els altres sis directors generals que ha tingut l’INCAVI durant els seus quaranta-dos anys d’història.

LA PETJADA DE VAYREDA. Puig Vayreda, que va morir el passat 2018, i va ser director general de l’INCAVI entre el 1984 i el 1993, període en què la institució va desenvolupar i modernitzar la seva organització interna, va potenciar la formació en l’àmbit vitivinícola i va posar les bases per a la promoció i el prestigi del vi català.

El guardó va ser lliurat al seu fill, l’advocat figuerenc Oriol Puig Bordas, que va assistir a l’acte en representació de la família juntament amb Alfons Martínez Puig, regidor de cultura de Figueres i nebot del guardonat.

L’ACTE. L’encarregat de conduir l’acte va ser el periodista català Xavier Grasset i es va celebrar al Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, davant d’un auditori ple, amb els presidents de totes les denominacions d’origen vitivinícoles catalanes i representants del sector.

A més del reconeixement als directors generals de l’INCAVI, l’actual directora de l’entitat, Alba Balcells, va presentar les línies estratègiques dels anys vinents. La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va tancar l’acte posant en valor la potencialitat del sector vitivinícola a Catalunya i reconeixent la tasca dels set directors generals que ha tingut l’entitat durant la seva història.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li