L’INS d’Empuriabrava i el Bruel es fusionaran en un sol centre

0
2442

El curs 2019-2020 els menors de la marina estrenaran l’únic institut escola nou que s’habilitarà a la demarcació de Girona


 

Castelló d’Empúries estrenarà el proper curs escolar l’únic institut escola nou que el Departament d’Educació habilitarà a la demarcació de Girona. El centre fusionarà l’INS d’Empuriabrava i l’escola el Bruel, ubicada just al costat, perquè els menors de la marina hi puguin cursar tota la seva escolarització obligatòria, entre els 3 i els 16 anys. Actualment, els dos centres formen un total de 288 alumnes, 176 a l’escola i 112 a l’institut.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, defineix aquests centres com «un model de lluita contra la segregació», i destaca que el fet de compartir el projecte educatiu entre primària i ESO facilita la convivència entre infants i adolescents i l’aprenentatge entre iguals. A més, també permet un perfil de docent més versàtil i polivalent, i promou unes metodologies d’aprenentatge globalitzades.

En aquest sentit la regidora d’Ensenyament de Castelló d’Empúries, Anna Massot, creu que «la mesura és bona pel municipi perquè és una model molt ben valorat, i les experiències existents són positives». I remarca que, malgrat que el projecte començarà als barracons, «s’estan realitzant els tràmits per cedir el terreny al departament per a la construcció del nou edifici». Paral·lelament, el curs 2019-2020 Educació també té previst obrir una segona línia a secundària per potenciar els serveis educatius a Empuriabrava.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li