L’InCadaqués arrenca fort

0
739

Excel·lent resposta per part del públic en el primer cap de setmana del festival dedicat en exclusiva a la fotografia


El primer cap de setmana del festival de fotografia InCadaqués deixa unes primeres valoracions inicials «fenomenals, el temps ens ha acompanyat i hem tingut un excel·lent nombre de visitants», explica el director del certamen Valmont Alchame. Un èxit, en part, de l’arriscada i valenta aposta del festival l’any anterior on, malgrat les limitacions, va decidir tirar endavant. «Això ens va donar molt ressò mediàtic. Un efecte que s’ha vist recompensat aquest any, i on tothom en surt beneficiat. Especialment els artistes que exposen, ja que a banda de poder donar difusió a la seva obra, també és possible que puguin concretar alguna venda» puntualitza Alchame.

Aquest és un dels elements característics del certamen, ja que a excepció d’algunes peces com les de Helmut Newton, totes les obres exposades poden ser comprades.

POLIÈDRIC. Una altra de les característiques pròpies de l’InCadaqués és que proposa una àmplia selecció de tècniques fotogràfiques, com col·lodió humit, polaroid, collage, fotomuntatge, rotogravat, impressions de platí-pal·ladi o cibachromes, i una extensa varietat de gèneres fotogràfics: foto històrica, artística, surrealista, documental, bodegó, foto de viatges o fotografia experimental. Aquest any hi participen trenta-cinc autors en 23 espais diferents.

NOVETATS. Entre totes les exposicions que porta aquesta cinquena edició en destaca la ubicada a la primera planta de la Societat l’Amistat, del fotògraf de moda Helmut Newton, que compta amb la col·laboració de la Maison Européenne de la Photographie de París; l’exposició inèdita d’Oriol Maspons, amb còpies d’època d’imatges icòniques de Cadaqués, que es troben ubicades al Museu del municipi; els retrats en blanc i negre d’Elliott Erwitt de la Galería Iturria, o les fotos del boom turístic de Josep Planas i Montanyà reinterpretades per la seva neta, Marina Planas, que es poden trobar a l’Hostal Cristina.

A més a més, el festival comptarà amb la primera exposició a Espanya del ghanès Derrick Ofosu Boateng, que es troba a la Galería Blanco Mora, i la primera mostra individual d’Oliver Chanarin, que recrea en gravetat zero l’obra 3 stoppages de Marcel Duchamp; el resultat de la residència artística de Letizia Le Fur a Cadaqués, o l’espectacular exposició subaquàtica al Port d’Alguer de la fotògrafa barcelonina Pia Riverola.

SUPORT DE LA FUNDACIÓ. Una altra de les novetats d’aquest any és que per primera vegada el festival compta amb el suport de la Fundació Dalí. L’entitat ha cedit l’espai de l’Olivar de la Casa Salvador Dalí de Portlligat per a l’exposició de deu fotografies. Una d’elles és un retrat del pintor fet per Melitó Casals, Meli; cinc treballs més són fruit de la recerca entorn a la relació de Dalí amb la fotografia, i les altres quatre imatges pertanyen als artistes Stephen Gill, Ludovic Sauvage, Maya Rochat i Maisie Cousins, així com un projecte conjunt entre Kensuke Koike i Thomas Sauvin. La proposta ha estat comissariada per Simon Baker, director de la Maison Européenne de la Photographiea Paris.

Aquesta col·laboració ha estat molt ben rebuda pel festival, ja que «ens permet exhibir en un espectacle icònic i de referència, on hi hem realitzat una de les millors inauguracions, amb una gran afluència de públic, que ha pogut degustar fins i tot un càtering adaptat a l’ocasió».

Aquesta excel·lent resposta per part del públic fa que l’organització és plantegi fins i tot fer algun canvi «la veritat és que estem pensant en ampliar les dates i aprofitar el pont. Estem parlant amb artistes i galeristes per veure si ho podem encaixar».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li