Limiten la pesca de sèpies a la badia

0
964

L’objectiu és garantir la pesca sostenible i assegurar la continuïtat de la sèpia en el litoral gironí


El Comitè de Cogestió de la Sèpia va aprovar la setmana passada que els pescadors de la badia de Roses no podran pescar sèpies durant dos mesos a l’any. Es tracta d’una de les mesures del pla de gestió centrat en aquesta espècie, que també implica altres limitacions. Aquesta veda s’aplicarà entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre i serà tant per a la pesca professional com per a la recreativa. I els arts per a la pesca de sèpia hauran de ser les nanses i el tresmall per als professionals, i la potera en la pesca recreativa. L’objectiu d’aquestes limitacions és garantir la pesca sostenible i assegurar la continuïtat de la sèpia en el litoral gironí.

A banda, també es limita el nombre de permisos especials per a la captura de sèpia. Es farà en funció de la dedicació històrica i es consideraran criteris científics, ecosistèmics i socioeconòmics. A més, també hi ha una limitació del nombre de sèpies per embarcació en la pesca recreativa (15 al dia si hi ha un sol pescador amb llicència, i 25 si n’hi ha més).

La posada en marxa del pla de gestió també implica la creació d’unes àrees delimitades per situar-hi elements que facilitin la repoblació de la sèpia. També es delimitaran els ports de desembarcament i comercialització de la sèpia a les badies de Pals i Roses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li