Liciten les obres d’El Jardí, que costaran 300.000 euros i s’acabaran al setembre

0
1532

Les tasques permetran millorar la seguretat i l’accessibilitat del cel ras, on havien aparegut algunes esquerdes


 

L’Ajuntament de Figueres ha tret a licitació les obres de rehabilitació del teatre El Jardí. De fet, tenen previst adjudicar-les aquesta mateixa setmana perquù els treballs puguin començar a l’abril. Les tasques, que tenen un pressupost de 299.271,24 euros, permetran rehabilitar el cel ras de l’equipament; millorar-hi la seguretat i l’accessibilitat mantenint-hi les característiques estùtiques i funcionals. S’actuarà en una superfície de 576,53 m2, al fals sostre de la platea i del segon amfiteatre.

El projecte s’ha encarregat desprĂ©s que el passat mes d’agost es detectessin restes de guix en una platea. Les inspeccions van determinar que provenien de les esquerdes que hi havia al cel ras, i que el sistema de protecciĂł antiincendis tambĂ© estava molt deteriorat. Ja aleshores s’hi van fer algunes intervencions puntuals per poder mantenir l’activitat, perĂČ la restauraciĂł era ineludible.

A part de reparar les esquerdes, per millorar la seguretat antiincendis, es canviaran els conductes de climatitzaciĂł i s’hi instal·laran comportes tallafocs. TambĂ© es millorarĂ  l’accessibilitat a la zona de sota la coberta (s’hi muntaran cinc passeres transversals perpendiculars de la que hi ha ara per facilitar el manteniment) i es restaurarĂ  la coberta de teula Ă rab (es netejarĂ  i es canviaran les teules malmeses). Els altres elements que hi ha a sota el cel ras (tapissos, pont i petxina acĂșstica) es tornaran a col·locar on estan actualment per mantenir l’estructura original de l’edifici. I Ă©s que el mateix projecte diu que «els elements situats sota el cel ras sĂłn elements patrimonials del teatre que cal preservar».

Per executar les obres s’instal-larĂ  una gran cintra (una bastida acabada amb un arc) al teatre. I abans de començar es protegirĂ  l’accĂ©s des de la plaça de Josep Pla, i es desmuntaran totes les butaques fixes de la platea i del segon amfiteatre, que es guardaran en magatzems municipals.

Les tasques tenen un termini d’execuciĂł de set mesos, de manera que haurien d’estar acabades al setembre. Segons fonts municipals, la previsiĂł Ă©s poder reobrir amb la nova programaciĂł escĂšnica setembre-desembre. De moment, perĂČ, molts festivals de final de curs i escoles ja demanen reserva a Las Vegas (que tal com va avançar HORA NOVA s’inaugurarĂ  a l’abril) per representar-hi els tĂ­pics espectacles del juny. El teatre estĂ  tancat des del 7 de gener, quan s’hi va representar l’Ășltima funciĂł d’Els Pastorets.

RESTAURACIÓ. L’Ajuntament de Figueres va començar la setmana passada els treballs de restauraciĂł de la façana principal del Museu de l’EmpordĂ , ubicada a la Rambla. Un equip especialitzat (dirigit per Idoia Tantull) farĂ  una neteja mecĂ nica i quĂ­mica dels relleus de l’escultor Frederic MarĂšs -instal·lats el 1971- i consolidarĂ  les zones erosionades. A mĂ©s, tambĂ© es restituiran les lloses de pedra de les pilastres que s’han perdut, i s’estabilitzaran les que tenen un lleuger moviment. Aquestes tasques duraran quatre setmanes i costaran 7.031 euros.

Posteriorment, el 14 d’abril, està prevista una intervenció de l’artista Paula Bonet a la façana lateral del carrer dels Enginyers. L’acció s’emmarcarà en el projecte Womart, de l’associació Rebobinart (impulsat per la Xarxa Transversal).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li