L’hostaleria gironina s’uneix a la decepció de les patronals

0
954

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona apunta en un comunicat que el Govern espanyol no dona resposta al primer sector de tot el territori, que en el cas de l’Estat representa un 14% del PIB, a Catalunya un 14% i a les comarques gironines un 20%


Reaccions al pla de desescalada presentat la setmana passada pel president del Govern espanyol. La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona se suma a la decepció expressada per la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) i la Hostelería de España en relació amb l’anomenat Pla de transició cap a una nova normalitat. Es considera que el Govern espanyol no dona resposta al primer sector de tot el territori, que en el cas de l’Estat representa un 14% del PIB, a Catalunya un 14% i a les comarques gironines un 20%.

En el comunicat de la Federació es considera que «el pla no resol en cap cas aspectes fonamentals de la reactivació de les activitats d’allotjament turístic i de la restauració». Es posen com a exemples les mesures prèvies que han de prendre els establiments seguint un protocol únic validat per Europa; l’ampliació a 6 mesos del període de vigència dels ERTOs per força major després de l’estat d’alarma; la realització de tests massius a plantilles, clients i proveïdors i altres qüestions com ara les exempcions fiscals i de taxes i impostos municipals.

DESPROPÒSIT. La Federació i les associacions que la formen consideren «un total despropòsit» que es plantegi la possibilitat d’obrir els allotjaments turístics i establiments de restauració amb aquest pla. Un pla que inclou unes mesures que no permeten els desplaçaments interprovincials i mantenen les fronteres tancades, la qual cosa provocarà que els establiments no tinguin clients i es derivi a una situació econòmica greu i insostenible. La província de Girona es nodreix principalment del client de les comarques de Barcelona i dels turistes francesos. Per tant, si els termes de mobilitat no canvien, el sector creu que la no obertura serà una realitat que els portarà el desastre econòmic, social i laboral.

Per això, s’insta el Govern espanyol a«prendre mesures concretes, sense ambigüitats i que donin seguretat al sector tant econòmicament com laboralment». També es demana a la resta d’administracions que no difonguin informació no oficial per no crear confusió entre els empresaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li