L’horitzó ambiciós de la Badia

0
842

El Club de Vela La Ballena Alegre treballa en l’organització de campionats del món en els pròxims anys


La badia de Roses vol fer un pas més en el seu rol com a epicentre dels esports de vela. A través de l’impuls del Club de Vela La Ballena Alegre, i amb el suport del Club Nàutic l’Escala i el GEN Roses, les aigües que banyen el litoral alt-empordanès volen aixoplugar esdeveniments referencials en els pròxims anys, tal com assenyala Pancho Pi-Sunyer, coordinador de la Copa del Món del PWA World Tour Windsurfing que se celebra al Càmping La Ballena Alegre. En aquest sentit, i tal com apunta Pi-Sunyer, l’objectiu és organitzar el Campionat d’Europa o del Món de surf de vela «d’aquí a dos anys», i de fet el cap de setmana dels dies 12 i 13 de juny les instal·lacions del club de Sant Pere Pescador van aixoplugar una prova pilot amb una vintena de participants, per tal de demostrar que l’equipament tenia la capacitat i la logística suficients per acollir una activitat d’aquesta magnitud.

Paral·lelament, també es treballarà per albergar el Mundial d’Optimist. «Ens hem presentat per organitzar el Campionat del Món d’Optimist els anys 2022 i 2023, és una prova que hi ha bufetades per fer-la», detalla Pi-Sunyer, que ressalta la gestió duta a terme pel director de l’Escola de Vela La Ballena Alegre, Pep Subirats, per poder acollir aquesta competició. «Amb una previsió de dos o tres anys, aquí celebrarem, com a mínim, dos campionats del món», sintetitza Pi-Sunyer, qui també parla dels valors afegits que té la costa alt-empordanesa i que la converteixen en un dels destins predilectes dels aficionats a aquests esports, siguin professionals o amateurs: «Ens hem convertit en una referència perquè, independentment que les condicions meteorològiques són molt bones, la infraestructura que ofereix el càmping ho posa tot molt fàcil: la gent arriba, aparca el cotxe i ho té tot a l’abast. Tothom aquí fa la vida conjuntament, és un model únic que, més enllà del vessant competitiu, també brinda una gran estructura turística».

LA PANDÈMIA, ENRERE. Amb aquests projectes a l’horitzó, s’evidencia que el pitjor de la pandèmia de la covid-19 «està quedant enrere», tal com així ho apunta el mateix Pi-Sunyer. De fet, l’activitat al càmping durant aquest estiu ja anirà evolucionant amb activitats pròpies del món de la vela, però també vinculades amb altres disciplines. «Ens hem de recuperar perquè hem perdut tot un any», subratlla. Ara bé, aquest ha de ser un camí compartit per tal de dotar-lo de major força i rauxa. Si més no, així ho apunta en Pancho, que reitera que les iniciatives engegades pel Club de Vela La Ballena Alegre compten amb el suport del Club Nàutic l’Escala i el GEN Roses. «En aquests projectes hi hem d’estar involucrats tots. En el Campionat del Món d’Optimist, per exemple, volem que tots els nens i nenes de les escoles d’aquí vinguin a veure el Mundial, que aquest esdeveniment deixi pedrera», remarca Pi-Sunyer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li