L’Hora del Poble: Sant Climent Sescebes

0
954

El poble de Sant Climent està farcit de patrimoni cultural, històric, natural i també literari, tal com recollia l’escriptora Maria Àngels Anglada a les seves publicacions


A només quinze minuts de la capital alt-empordanesa ens trobem el poble de Sant Climent Sescebes. Un poble tranquil, amb tots els serveis necessaris i amb un gran llegat de patrimoni cultural, històric i de paisatge. El terme municipal de Sant Climent Sescebes s’estén uns 25 km2 i està banyat pel riu Anyet; de fet, la població està situada a la vall d’aquest riu i als peus del Paratge Natural de l’Albera. El seu entorn natural està format per vegetació autòctona, i en destaquen els boscos d’alzines sureres, tot i que l’extensió més gran del territori és coberta per garrigues i matollars. No ens podem oblidar que és terra de vins i oli, és per això que gran part de la seva agricultura és de secà. Pel que fa a la població, actualment hi ha 707 persones que viuen a Sant Climent Sescebes, on s’inclou el seu nucli antic, els veïnats de Vilartolí i d’Ullastre i les masies de Rebulls i dels Solers, amb l’antiga església de Santa Fe dels Solers. Aquesta església es considera una de les construccions preromàniques més interessants de l’Empordà, ja que era inèdita com a monument alt-medieval. Pel que fa a la història de la població, els primers documents que s’han trobat sobre el poble, daten del segle X, i en aquell moment tant la vila com els veïnats del terme eren possessió del monestir de Sant Pere de Rodes.

PATRIMONI. El poble de Sant Climent està farcit de patrimoni cultural, històric, natural i també literari, tal com recollia l’escriptora Maria Àngels Anglada a les seves publicacions. Cal saber que hi ha diferents itineraris literaris marcats per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, i un d’ells passa pel terme i l’entorn de Sant Climent Sescebes. Tot i això, en destaquen altres itineraris, com ara la ruta megalítica per descobrir-ne menhirs i dòlmens. I també itineraris de camins naturals com ara el GR o les rutes marcades per descobrir el nucli i els monuments, com ara la Muralla. Un altre dels punts d’interès del poble és la Font Pudosa, un paratge d’aigües mineromedicinals, però tot això i molt més ho descobrirem a les pàgines següents.


  • Pots consultar l’Hora del Poble de Sant Climent Sescebes, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li