L’Hoquei Figueres arriba a dalt

0
1760

El club estrenarà la temporada vinent el seu primer sènior, format per joves que van començar a jugar ara fa 11 anys


L’anhel de qualsevol club és fomentar l’esport entre els més joves perquè, algun dia, aquests nous valors puguin representar l’entitat en categories adultes. Aquest és el camí que seguirà a partir de la temporada vinent l’Hoquei Figueres, que per primera vegada comptarà amb un bloc sènior entre els seus equips. «Neix –el sènior– amb l’objectiu de donar continuïtat a la mainada que va començar fa 11 anys al club, uns joves que han crescut al mateix ritme com també ho ha fet l’entitat», explica el president del club blanc-i-blau, Roger Ferré, qui també apunta que els nous sèniors compartiran equip juntament amb els que fins ara eren els seus entrenadors i «amb el reforç d’algun fitxatge, com un porter i algun jugador experimentat». «Per impulsar aquest projecte hem hagut de ser pacients, ja que ens vam plantejar fer l’equip sènior la temporada passada», afegeix.

En certa manera, el nou equip absolut esdevé el colofó d’un projecte iniciat ara fa poc més d’una dècada. Si més no, així ho subratlla Ferré: «La pròxima temporada hauria de ser la culminació del projecte que van començar un munt de pares i mares de l’AMPA Carme Guasch i Darné, sense complexos de voler tirar endavant una activitat extraescolar esportiva i recuperar l’hoquei sobre patins a Figueres, desaparegut fa uns 35 anys i que mai hauria d’haver desaparegut de la nostra ciutat». «Aquest projecte culmina amb l’equip sènior, que és la cirereta, però no hem d’oblidar que els fonaments del club són la base i tots els seus equips, des d’escoleta fins a juvenils. Una entitat esportiva amb un sènior potent però sense base és com un castell de cartes, que pot ser molt alt però en qualsevol moment es pot enfonsar», afegeix el president.

EVOLUCIÓ GRADUAL. Aquesta culminació que explica Ferré es traduirà, el curs vinent, en un total de 12 equips. En concret, hi haurà dos conjunts per les cinc categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i juvenil, a més de l’escoleta i el flamant sènior. En total, doncs, 73 jugadors i 7 tècnics. «L’evolució ha estat correcta, però difícil, ja que respecte a altres clubs de la província estàvem en desavantatge perquè aleshores a Figueres no disposàvem de tradició hoqueística, ni infraestructures esportives ni tècnics. Ara podem dir que estem millor, però encara tenim molt desavantatge respecte als altres clubs, tenint en compte que, tot i que s’ha millorat el tema de la tradició, ens continuen faltant infraestructures esportives per poder entrenar, concretament la construcció d’un altre pavelló», apunta.

Un dels aspectes que evidencia el creixement del club empordanès és que el Girona CH, una entitat amb solera en l’àmbit de l’hoquei patins, ha fitxat 5 jugadors figuerencs, un 7% de la plantilla. «D’una banda això és significatiu, perquè vol dir que també som un club que fomenta el talent. Ara bé, d’altra banda, per ser més competitius i evitar que aquest talent fugi, cal la construcció d’un altre pavelló, per poder donar garanties de formació (i hores) als jugadors que tenen un esperit molt competitiu», diu Ferré.

LA TEMPORADA, TALLADA. Pel que fa a aquest curs, que s’ha hagut d’acabar abans de temps a causa de la pandèmia de la Covid-19, Ferré reconeix que la baixada de la persiana va coincidir amb el millor moment de forma dels equips, que després d’una primera fase «una mica complicada» van protagonitzar «el moment més bonic esportivament parlant: estàvem a l’equador de la segona fase i es veia com tots els equips estaven evolucionant». «La valoració es fa difícil d’adjectivar, perquè encara que es veia com tots els equips anaven millorant, aquesta progressió a causa de la Covid-19 no va ser del tot materialitzada», conclou el president.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li