L’Handbol Empordà, un any de novetats

0
2003

El club local inicia el curs amb la incorporació d’un equip sènior femení, que competirà a Segona Catalana


L’impuls d’un equip femení, una reestructuració global a l’equip sènior i una aposta ferma, com sempre, per la formació. Així es podria resumir a grans trets la temporada 2019-2020 que inicia l’Handbol Empordà, un curs en el qual l’entitat local mantindrà, com ja va fer l’any passat, un equip a cada categoria.

Aquest també serà el cas dels sèniors, que enguany comptaran amb la incorporació d’un equip femení. Com explica el membre del cos tècnic del club, Edu Berta, el nou bloc s’ha format a través de tres jugadores juvenils que quedaven sense equip després de militar l’any passat al cadet. «Hem aconseguit rodejar aquestes noies amb un grup d’exjugadores del club, que també han portat algunes amigues per acabar de confeccionar la plantilla. La idea és que l’equip sigui provisional, just per esperar el salt de categoria de les noies cadets l’any vinent, però mai se sap».

El nou equip, que militarà a Segona Catalana, entra dins el reduït grup d’entitats gironines amb un equip femení absolut: el Riudellots, que també militarà a Segona, i el Garbí de Palafrugell, el Banyoles i el Sarrià de Ter, que competeixen a categories superiors.

EL SÈNIOR MASCULÍ, DES DE ZERO. Qui també pràcticament arrencarà des de zero serà el sènior masculí. L’equip, que l’any passat va assolir l’ascens a Segona Catalana, finalment ha estat protagonista d’una reconversió total: el bloc ha patit múltiples baixes per diferents circumstàncies i només continua un jugador del curs 2018-2019. Això ha provocat que l’equip s’hagi reforçat amb els joves valors del mateix club alt-empordanès, més alguna incorporació eventual, un canvi de rumb que també s’ha traduït en una modificació d’objectius: l’entitat ha decidit renunciar a Segona i aterrar a Quarta. «Volem començar des de zero, és un equip molt jove i creiem que el millor és estar a Quarta i competir amb tranquil·litat. Des de sempre hem estat un club que ha treballat per formar els seus jugadors, i en aquest cas també ho farem», subratlla Berta.

7 (+1) EQUIPS. En total l’Handbol Empordà arrencarà el curs amb set equips, una xifra que pot augmentar fins als vuit si finalment el conjunt femení s’afegeix a la lligueta que la Federació impulsa al febrer i al març.

Totes aquestes dades representen un gruix de jugadores i jugadors que s’enfila cap als 80 o 90 handbolistes, repartits entre les diferents categories. Unes xifres, aquestes, que segons Berta són similars a les de l’any passat.

Aquesta aposta pel planter és un dels trets distintius del club empordanès, però no és l’únic. Un dels altres segells propis de l’entitat és el seu vessant solidari, un fet que l’any passat es va evidenciar amb una gran força arran d’una activitat per a La Marató de TV3 que va resultar tot un èxit. «Aquest any ens agradaria tornar a fer alguna cosa, però més petita. Ens volem agafar un any de descans i tornar l’any vinent amb una gran activitat», conclou Berta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li