L’experimentació laboral de Figueres ocupa 18 persones

0
1362

Dotze alumnes han estat formats en temes de jardineria, horta ecològica i manteniment


L’Ajuntament de Figueres acaba de posar en marxa els programes d’experienciació laboral del projecte Treball als Barris. Es tracta d’una intervenció que permet donar una resposta global, en els àmbits d’ocupació i de desenvolupament econòmic, als veïns de la Marca de l’Ham i del Centre Històric. La iniciativa, finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, permetrà a 18 persones que estaven a l’atur i no cobraven cap subsidi adquirir experiència i millorar la seva ocupabilitat, i ho faran realitzant obres i serveis d’interès general i social.

D’una banda, s’han format dotze alumnes en temes de jardineria, horta ecològica i manteniment, i se n’han contractat a nou, tenint en compte la seva implicació i motivació al llarg de la formació, així com qüestions relacionades amb les possibilitats d’inserció laboral i la seva situació personal. D’altra banda, quatre persones es coordinen des de l’1 de juny amb les brigades municipals per condicionar i millorar els espais públics, tant de la Marca de l’Ham com del Centre Històric.

Tres persones més treballaran com a operaris de neteja, i es dedicaran a condicionar i mantenir en bones condicions espais d’interès públics com l’escola Anicet de Pagès, la nova Oficina de Turisme i altres dependències municipals. I una altra persona treballarà per a la dinamització econòmica del centre històric, i també per donar suport al sector comercial del barri de la Marca de l’Ham, amb l’objectiu de potenciar el vessant cultural, comercial i gastronòmic del nucli antic de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li