L’exalcalde de Pont de Molins s’enfronta a tres anys de presó

0
1248

La Fiscalia atribueix als processats un delicte de prevaricació urbanística


 

L’Audiència de Girona va jutjar ahir l’exalcalde de Pont de Molins, Florenci Fernández, i la secretària i l’arquitecte municipal de l’ajuntament de l’any 2006 per un delicte de prevaricació urbanística. La fiscalia demana inicialment que els condemnin a tres anys de presó i a pagar una multa de 4.320 euros perquè, cadascú complint amb les seves funcions, van atorgar llicència a una promotora immobiliària per construir 26 habitatges plurifamiliars en una finca situada al carrer Molins número 3.

Segons l’acusació pública, els havien advertit que era una “il·legalitat” perquè el planejament urbanístic municipal (POUM) no ho permetia. Segons ressalta l’acusació pública a l’escrit de conclusions provisionals, tots tres eren “plenament conscients” que la concessió de la llicència era “contrària” a la normativa urbanística vigent en aquell moment i, per tant, estaven advertits. Els processats han negat els fets. L’exalcalde ha ressaltat que qui va portar el cas a la fiscalia va ser l’actual alcalde i ho atribueix a que li té “mania persecutòria”.

A banda de les penes de presó i les multes que demana la fiscalia, també s’insta a la inhabilitació de tots tres acusats perquè no exerceixin un càrrec o feina pública durant nou anys. Per la seva banda, els advocats de la defensa van demanar, per contra, l’absolució dels seus clients.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li