L’ex-primer ministre escocès Àlex Salmond visita el Museu Memorial de l’Exili

0
1086

El director de la institució, Enric Pujol, va guiar els convidats per l’exposició permanent dedicada a la Guerra Civil


La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, i l’ex-primer ministre d’Escòcia, Alex Salmond, van visitar divendres el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera guiats pel seu director, Enric Pujol. Els convidats van fer un recorregut per l’exposició permanent, on es detalla la història des de l’inici de la Guerra Civil fins a la transició democràtica.

La visita ha posat en relleu la sensibilització d’aquestes dues nacions amb l’exili i la persistent voluntat del museu a l’hora de recordar que «l’exili no és un fet intemporal ni del passat. L’exili és encara present i nosaltres en som els hereus», ha afirmat Ciuró.

La consellera també ha encoratjat el MUME a fer un pas més i crear un espai on es reconegui la cultura, el coneixement i el talent dels intel·lectuals exiliats, ja que, tot i la persecució, també van fer país.

La trobada ha comptat també amb l’assistència del director general de Memòria Democràtica, Antoni Font, i de la responsable de l’àrea internacional de l’UCE, Anna Arqué, a més de diversos regidors de l’Ajuntament de la Jonquera i el director dels serveis territorials de Justícia.

CATALUNYA I ESCÒCIA. La consellera ha destacat el paral·lelisme entre Catalunya i Escòcia per exercir el dret a l’autodeterminació: «Escòcia i Catalunya són dues nacions que lluiten per l’autodeterminació i pel dret a ser un estat normal a Europa».

Una visió de la situació que també comparteix l’ex-primer ministre escocès. Salmond s’ha mostrat molt satisfet amb la trobada, i espera que «aquesta visita suposi una etapa de més cooperació entre les forces de la independència i la democràcia a Catalunya i Escòcia. Les forces de l’Estat estan molt ben organitzades; les forces de la democràcia haurien d’estar ben organitzades també».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li