L’Estat té previst desmantellar totes les guinguetes abans del mes de desembre

0
733

El subdelegat Albert Bramon confirma, durant una visita a la Jonquera, que s’implantarà algun nou sistema de pagament


L’Estat desmantellarà tots els peatges de Catalunya en els propers tres mesos. Així ho ha confirmat el delegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, que no ha concretat per on es començarà, però sí que ha confirmat que es farà de manera «gradual». De fet, precisament per això s’ha limitat el pas de vehicles al nombre de carrils que tingui l’autopista per anar treballant en el desmuntatge.

En una visita que va fer el mateix dimecres al peatge de la Jonquera (acompanyat d’agents dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil), el sugdelegat va destacar que el govern «ha complert amb el que va prometre» en relació a l’alliberament de peatges, però va reconèixer que caldran alguns canvis en els accessos.

PAGAMENT PER ÚS A TOT L’ESTAT. En relació a un futur pagament, Albert Bramon no n’ha donat detalls, tot i que ha reconegut que treballen amb el pagament per ús, ja que seria «el més racional». En aquest sentit, explica que la idea és que es pagui «arreu de l’Estat».

MILLORA D’ACCESSOS. En relació a la construcció, millora i acabament d’accessos a l’autopista que li reclamen diverses institucions gironines, Bramon reconeix que s’hauran de fer alguns d’aquests canvis, si bé de moment no concreta quins.

El subdelegat recorda que el govern espanyol ha encarregat un estudi, i diu que cal mirar tots els que s’han demanat. «S’ha d’estudiar, però està clar que hi ha coses que cauen pel seu propi pes, però cal valorar-ho bé i no precipitar-nos», va recalcar.

Finalment, Bramon va destacar que s’ha complert amb el compromís de l’Estat d’aixecar els peatges i remarca que això «va en benefici de la ciutadania». «Recordo que quan es va anunciar que a l’agost de 2021 s’acabarien els peatges, molts van riure pensant que no es faria. I aquí estem», va dir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li