L’Estat invertirà més d’1,7 milions en el camí de ronda del Port de la Selva

0
878

El Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí (MARM) invertirà a Catalunya 21,28 milions d’euros del Fons per a la dinamització de l’economia i l’ocupació. A Catalunya es millorarà l’accessibilitat i els passos subterranis del Cargol i Jordi Joan a Mataró (1.257.130 euros i catorze llocs de treball) i del camí de ronda a Port de la Selva, amb una inversió de 1.710.000 euros i la creació de setze llocs de treball.

El Ministeri preveu tirar endavant al litoral la protecció, defensa i conservació del domini públic marítim i terrestre, així com la creació, recuperació i regeneració de platges i accessos públics al mar. A Catalunya es millorarà l’accessibilitat i els passos subterranis del Cargol i Jordi Joan a Mataró (1.257.130 euros i catorze llocs de treball) i del camí de ronda a Port de la Selva, (Alt Empordà) amb una inversió de 1.710.000 euros i la creació de setze llocs de treball.

Les inversions en matèria d’aigua se centraran en programes de gestió i infraestructures de l’aigua, la qualitat de l’aigua i la modernització de la gestió de recursos hídrics pel regadiu. Es preveu millorar l’estat ecològic dels rius del Baix Ebre amb una inversió de 1.666.670 euros i la creació de 45 llocs de treball així com netejar i lluitar contra espècies invasores als marges de la conca de l’Ebre a Catalunya amb una inversió de 625.000 euros i la creació de disset llocs de treball.

També es volen millorar les condicions ambientals de les estacions d’aforament de la conca de l’Ebre a Catalunya per un import de 625.000 euros, que suposarà la creació de disset llocs de treball més, així com restaurar els marges i riberes del marge esquerra de l’Ebre invertint 112.380 euros. El Ministeri també preveu condicionar el parc fluvial de Ponts, a l’Embassament de Rialp (Pallars Sobirà) amb una inversió de 3.649.350 euros i 62 llocs de treball i crear un nou desguàs del tram final la sèquia major de Pinyana, a Lleida, per més d’un milió d’euros, així com una planta de tractament i potabilització de la mancomunitat de Pinyana (4,8 milions d’euros).

També rebran subvencions les platges de ponent de Cambrils (Baix Camp) amb 843.000 euros i la generació de trenta llocs de treball i s’intervindrà paisatgísticament al Castell de Sant Jordi d’Alfama, a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) amb una inversió de 1.852.000 euros i la creació de 35 llocs de treball. Finalment el Passeig fluvial d’Amposta (1.839.950 euros i 22 llocs de treball) i l’accés i l’aparcament a la platja de l’Estany Tort, a l’Ametlla de Mar (283.380 euros i la generació de vuit llocs de treball), tancaran les inversions a Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li