L’esport figuerenc alça la veu

0
1265

Desenes de persones es van concentrar davant l’Ajuntament per criticar el tancament dels equipaments de la ciutat


El món de l’esport figuerenc es va unir la setmana passada amb l’objectiu de defensar els drets dels centres i gimnasos de la ciutat davant les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya a causa dels brots a la capital alt-empordanesa, que implica la suspensió d’activitats i el tancament al públic de diversos equipaments municipals: des de pavellons esportius i altres zones municipals com pistes d’atletisme o skate parks fins a gimnasos, la piscina coberta o l’Estadi Albert Gurt (en aquest cas, excepte pels casals d’estiu).

En concret, l’epicentre del clam va tenir lloc dijous a la plaça de l’Ajuntament, on es van congregar desenes de persones amb un crit unànime: «L’esport és salut». Un missatge, aquest, que repeteixen diversos clubs, entitats i espais esportius de la ciutat durant aquests dies, com ara el Club Patinatge Artístic Figueres, que des de juliol estava entrenant al pavelló tenint en compte la proximitat de les competicions (setembre): «La situació ens crea molta incertesa. El confinament ens va implicar no poder cobrar quotes per la situació que hi havia, i ara tancar un altre cop els equipaments esportius implica que no podem tornar a cobrar altra vegada les quotes senceres, i a més continuem tenint despeses. Aquest context fa anar molt malament l’economia del club i, a més, també és negatiu perquè la mainada no pot entrenar de cara a les competicions territorials i catalanes de final d’any, que sembla que es mantenen».

Un altre club que ha vist com s’interrompia la seva activitat és el Club Natació Figueres, que tal com detalla el coordinador tècnic Héctor Ruiz ja està buscant altres opcions: «Restem a l’espera que el Procicat agafi la sol·licitud que va fer l’Ajuntament de Figueres per poder entrenar. D’altra banda, estem mirant de buscar una alternativa a la piscina de Figueres i el Club Natació Banyoles ens va oferir des del primer moment ajuda per poder anar allà a entrenar amb els nostres nedadors. Si des de l’Ajuntament no ens acaben dient res anirem a Banyoles fins que puguem tornar».

«UNA INJUSTÍCIA». Amb relació a les proclames dels gimnasos i altres recintes esportius, aquestes van ser clares. En concret, els manifestants congregats a la plaça de l’Ajuntament, on també hi havia el regidor d’Esports de l’Ajuntament, César Barrenechea, van lamentar que després de fer una forta inversió per habilitar els seus espais amb totes les mesures de seguretat anti-Covid, s’ha decidit tancar els espais «sense que hàgim rebut cap visita a les nostres instal·lacions per comprovar que seguíem els protocols». «Estem treballant amb un 40% d’aforament i amb unes distàncies de dos metres entre els usuaris, som centres totalment segurs», defensaven els presents. «Se’ns està tractant com a oci, i no ho som, som salut», assenyalaven.

De fet, els diversos agents gestors de les instal·lacions esportives de la ciutat s’han unit per mostrar el «desacord» amb les noves mesures anunciades pel Govern. «L’esport i l’activitat física són un servei essencial i durant els mesos de confinament s’ha demostrat més que mai. Són coneguts els beneficis en la salut de les persones, tant en l’àmbit físic com en l’emocional, a més del reforç que implica per al sistema immunològic. Les instal·lacions esportives són centres de salut», accentuen en un comunicat on el col·lectiu descriu la situació com una «injustícia econòmica i social». En concret, els signants d’aquest manifest són el Gimnàs Trim, el Gimnàs Fit Figueres, el Gimnàs BFit, el Gimnàs New Star, el Gimnàs Magic Sport, el Gimnàs Palace, el Club Boxa Alt Empordà i el Min Swim School.

Per capgirar la situació, des del consistori s’ha enviat la petició dels gimnasos de poder obrir amb totes les mesures de seguretat al Procicat. Segons concreten els centres esportius, el fet que els seus equipaments estiguin tancats «fa augmentar la mobilitat de les persones a altres municipis de la comarca que sí tenen oferta esportiva en plena activitat».

LA COMPETICIÓ, A L’HORITZÓ. Des de la perspectiva competitiva, que el tancament s’hagi decretat a ple estiu significa que els clubs que ja entrenaven de cara a l’inici del nou curs hagin hagut de canviar els plans, però en aquest sentit també ha suposat un cop menor, atès que moltes lligues i tornejos, precisament, encara han d’arribar enmig d’un calendari incert. Aquest és el cas del Club Hoquei Figueres, que tal com explica el seu president, Roger Ferré, té pensat iniciar els entrenaments entre finals d’agost i principis de setembre: «De fet, nosaltres tenim la intenció d’iniciar-los a mitjans d’agost, però les dues primeres setmanes només fem sessions físiques i les volem realitzar a la platja d’Empuriabrava, amb un to divertit i festiu, però amb intensitat».

Per la seva banda, entitats com el Club Bàsquet Adepaf han vist com la decisió del Govern frenava els entrenaments voluntaris que havien impulsat fa tres setmanes, però el canvi de paradigma arriba un cop el club ja ha assolit l’objectiu marcat: «No ens ha afectat perquè la decisió ja la vam prendre nosaltres amb anterioritat. Com tothom, vam deixar de fer activitat durant pràcticament quatre mesos, i a la primera quinzena de juliol vam reprendre els entrenaments a les pistes exteriors del poliesportiu Roser Llop, sempre respectant les mesures de seguretat, i un cop la situació va empitjorar vam decidir cancel·lar els entrenaments fins a nou avís. Ara bé, aquestes dues setmanes han estat molt importants, no només pels retrobaments, sinó per deixar les plantilles definides i tancades», diu el president, Oriol Rabert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li