L’esport batega en forma de ‘coreo’

0
957

Tres esportistes del Club Gimnàstica Rítmica Figueres entrenen de cara al campionat estatal de la pròxima setmana


Les noves restriccions impulsades per la Generalitat per alentir la segona onada del coronavirus han paralitzat l’esport català d’una manera transversal: començant per la competició, paralitzada, i continuant amb els entrenaments. Però enmig d’aquest context abocat a la pràctica esportiva en format individual hi ha, encara, algunes excepcions, més concretament aquells casos que depenen de l’àmbit estatal. Un exemple ben proper el tenim al Club Gimnàstica Rítmica (CGR) Figueres, entitat que en aquests moments s’està preparant per al Campionat d’Espanya que es disputarà d’aquí a una setmana a Alfafar, a València, després que la cita, que s’havia de celebrar al passat abril, s’hagués de posposar a causa de la Covid.

En concret, el club empordanès hi estarà representat per tres esportistes: Clara Sabater i Daniela Sedero i, com a suplent, Itziar Pinart, totes tres en categoria aleví de l’any 2010. A banda, en categoria infantil el club també hi tenia classificada l’Elna Fransoy, però tenint en compte que la gimnasta ha passat a formar part de la selecció catalana, amb qui entrena al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, s’ha hagut de renunciar a la plaça, atès que les entrenadores del combinat tenen uns altres objectius per ella. «Els entrenaments d’aquests últims dies, per nosaltres, s’estan fent gairebé amb tota la normalitat, tenint en compte que són gimnastes de nivell nacional i tenen permís per entrenar», explica la directora del CGR Figueres, Gemma Torrent, que també explica que des del Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Gimnàstica han elaborat un certificat que permet a les joves empordaneses entrenar amb normalitat a les instal·lacions de Biure d’Empordà, on treballa habitualment l’entitat esportiva empordanesa.

Ara bé, malgrat que el ritme d’entrenaments no ha variat, el que sí que és diferent és el context que embolcalla aquestes sessions. Segons Torrent, les mesures de seguretat i higiene són omnipresents, tot i que el que més ha afectat el desenvolupament de la preparació és la incertesa que impera actualment: «És complicat gestionar la situació actual: ara podem entrenar, ara no, ara hem de canviar tota la programació… Aquestes gimnastes, essent tan petites, han hagut de tenir una escalada i desescalada d’entrenaments molt importants, i això ha afectat».

OBJECTIU CONSONANT. Com assenyala l’entrenadora empordanesa, la situació excepcional d’aquest 2020 fa que les gimnastes arribin a l’estatal sense una fita concreta. «Aquest any no hi ha objectiu. Tot és diferent: competirem a un pavelló sense públic, on hauran d’entrenar tota l’estona amb mascareta… Tot plegat els sobtarà molt, i a més hem de tenir en compte que tenen 10 anys i és el seu primer cap de setmana. Si quedem a la meitat de la taula serà un gran resultat, tenint en compte totes les problemàtiques que hem tingut a Catalunya a l’hora d’entrenar i d’afrontar una competició d’aquest nivell».

EL CLUB, AMB L’ESCOLA ATURADA. Com a la gran majoria d’entitats esportives catalanes, el CGR Figueres té l’escola de base aturada des d’un punt de vista presencial. «En aquests moments estem fent en classes en línia, unes sessions d’una hora que són molt divertides i amenes, però on també es treballa moltíssim. El que hem de fer és intentar aguantar aquest mes de novembre, després crec que es podrà retornar a les classes presencials. Tot i això, el club està a un 25% de les seves capacitats durant la pandèmia».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li