L’esperit del Carnestoltes s’escampa a la comarca

0
1184

L’aposta de les colles i ajuntaments per mantenir la celebració en les dates habituals permet reviure una festa de Carnaval amb aires de prepandèmia


Disbauxa, festa, alegria, rauxa… Tot això i molt més s’ha pogut veure aquest darrer cap de setmana, quan centenars de persones han envaït carrers i places per gaudir d’una de les festes més esperades de l’any: Carnaval.

Roses, Llers, Sant Pere Pescador, Capmany, Cadaqués, Cistella… Són algunes de les poblacions que, tot i les dades del Procicat, van optar per mantenir les dates previstes per celebrar el Carnestoltes. Totes elles, s’han omplert de riures, fantasia i disfresses en unes jornades festives que feien molta falta.

Capmany va optar per celebrar La festa del Ranxo, una jornada que va començar amb una desfilada de disfresses, a la qual va seguir una arrosada popular-benèfica. Gràcies a la magnífica solidaritat de capmanyencs i capmanyenques, es va aconseguir recaptar 500 € per a la Colla del Ranxo i 500 € per a l’ADF Capmany. A Llers disfresses i ball van anar de la mà amb dos dies de festa culminats amb una discomòbil, dissabte, i un concert amb la Montecarlo, diumenge. On també van cantar i ballar va ser al centre cívic de Sant Pere Pescador, ple de gent disfressada que va poder gaudir de la música d’Els Tutu Keke fins ben avançada la nit.

LA VILA. Considerada per molts rosincs i rosinques com la festa més important de l’any, el Carnaval va tornar a la vila després d’un any d’aturada obligatòria. El fet que Roses decidís mantenir les dates inicials feia preveure una major afluència de públic d’altres poblacions, i per tant augmentava el risc que es produïssin algunes actituds incíviques. Afortunadament el seny es va imposar i el protagonisme va ser únicament del que tocava: la festa.

L’avinguda Rhode es va omplir de música i color divendres a les nou de la nit amb la primera passejada de Carnaval. Una rua que es va desenvolupar de forma alegre, ordenada i relativament tranquil·la exceptuant un petit incident amb un dels vehicles d’una comparsa que va començar a cremar, i va ser substituït al cap de pocs minuts. La celebració va continuar al port, amb una festa tancada al públic i on només van poder accedir-hi els participants de la desfilada.

Els actes van continuar l’endemà i diumenge, amb dues passades de Carnaval més. L’arrossada popular d’ahir dilluns al port pesquer i el posterior enterrament de la sardina van posat el punt i final a una de les celebracions mes enyorades.

L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha assenyalat que «és evident que encara no hem pogut fer un Carnaval com els d’abans, que encara queden moltes coses per recuperar, però almenys ha servit per tornar a tenir aquest esperit carnavaler amb què els ciutadans de Roses viuen la seva festa preferida».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li