L’espai del Bon Pastor ofereix prop de 30 activitats fins a finals d’any

0
1580

Es posa a prova un punt clau per dinamitzar la zona oest de la ciutat on resideix bona part de la comunitat gitana


 

Les bones notícies sobre l’espai del Teatre del Bon Pastor van arribar fa més d’un any quan l’Ajuntament i el bisbat de Girona van signar un acord per a l’ús públic i municipal de les instal·lacions. Avui dia ja es pot dir que Figueres disposa d’aquest Teatre vinculat a la parròquia com un espai cultural més de la ciutat i també com un lloc que actuarà com el tercer centre cívic de Figueres.

LES PROPOSTES. Divendres passat es va presentar la programació de l’anomenat Espai Cívic Teatre Bon Pastor. Hi ha preparades gairebé 30 propostes des de cursos, tallers, representacions, espectacles fins a sortides culturals. Hi ha una pila d’activitats que són gratuïtes i d’altres que tenen un cost d’entre 3 i 5 euros, en funció si s’és o no s’és soci. En aquest cas es tracta de cursos que tenen una durada d’un mes i que són d’idiomes, teatre, dibuix i pintura i ioga, per posar alguns exemples. D’altra banda, també hi ha previstes projeccions en format cinefòrum, una sortida cultural gratuïta a l’exposició Hegira de Kim Vila a Casa Empordà i el tallers del formació adreçats als membres de les comunitats de veïns. Aquesta iniciativa, que ja es va provar l’any passat a la zona oest, es repeteix aquest any però a l’espai del teatre del Bon Pastor. Està organitzada per l’àrea d’Acció Cívica de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’equip d’assessorament d’APROP. Es tracta d’una activitat formativa per adquirir coneixements pràctics sobre elements o situacions de la via quotidiana i en especial sobre l’organització i la vida de les comunitats de veïns.

Les matriculacions i les inscripcions per als cursos i altres activitats van començar ahir i es poden fer als Serveis d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Figueres, al número 107 de l’avinguda Salvador Dalí o també al mateix espai cívic del Teatre Bon Pastor, que està situat al carrer Doctor Barraquer en horari de 16h a 20h. Un altra via pot ser enviant un correu a l’equip dinamitzador (espaicivicteatrebonpastor@gmail.com).

CENTRES CÍVICS. L’espai del teatre del Bon Pastor hauria de ser un element per dinamitzar la zona oest de la ciutat on resideix la comunitat gitana. És una bona manera d’acostar l’activitat social i cultural en aquesta àrea perquè deixi la seva situació de marginalitat. El nou equipament té sala d’actes, oficines i un teatre amb capacitat per a 180 persones. La programació presentada divendres se suma a la que ja està en marxa als centres civics Joquim Xirau, a la Marca de l’Ham i al de la Creu de la Mà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li