L’Escoleta del Capgirell fa un pas més

0
2010

Tres joves del club han participat recentment en les proves del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya


 

L’Escoleta de Trail Running del Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga va néixer a principis del 2014 com a simple sessió formativa per aproximar les curses de muntanya als més joves, però amb només tres anys ha crescut de tal manera que s’ha convertit en una autèntica referència a la província gironina, territori en el qual també va ser pionera.

Existeixen diversos episodis que contextualitzen aquesta evolució, un dels quals és la creació, l’any passat, d’una nova Escoleta a Llançà de la mà del Grup Tramuntanya-UELL Llançà. Però n’hi ha més, d’episodis.

Un dels més cridaners és la presència dels joves corredors Quirze Sagué, Iu Jaume i Joan Hornos al Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Ripoll, on fa dues setmanes van realitzar les provés d’accés. Els resultats encara no han transcendit, però més enllà de l’aprovat el que han posat en relleu és el pas endavant qualitatiu de l’Escoleta alt-empordanesa. “La pròpia evolució ha comportat aquest fet, tenim joves que ja fa temps que estan amb nosaltres i les seves necessitats competitives han canviat. És per això que aquest any, dins l’organigrama de l’escola, hem volgut crear un grup molt més tècnic destinat precisament a la figura d’aquests joves, que disposen així d’entrenaments molt específics i individuals”, explica Èric Torres, coordinador de l’Escoleta Trail Running de Vilajuïga i president del Grup Excursionista Capgirell. Actualment, aquest grup compta amb 6 joves d’entre 14 i 16 anys d’edat que entrenen els dimarts i dijous.

“La progressió de l’Escoleta ens ha conduït a adaptar-nos a les circumstàncies, ara som un centre de formació més especialitzat”, detalla Torres abans de recalcar que fa tres anys, quan es va gestar el projecte, en cap cas pensaven a arribar a aquests nivells: “Mai ens va passar pel cap, ni en els nostres millors somnis. Quan vam començar no hi havia res a la província, vam haver d’anar a Berga per veure com treballaven, i vam començar absolutament de zero amb tres o quatre nens i nenes. Mai no hauríem arribat a pensar que tindríem el volum de joves que tenim ara i que aconseguiríem els bons resultats competitius que estem assolint”.

SEGUIR ENDAVANT. “Les coses que es fan amb el cor i amb il·lusió acostumen a sortir bé”, diu el president de l’entitat. De moment, aquesta filosofia d’entendre l’esport els ha portat a tenir cap a una vuitantena de joves corredors entre Vilajuïga i Llançà, una xifra que encara podria ser més gran si tenim en compte que diversos municipis de la comarca els han demanat d’encetar un nou projecte de trail running.

De moment, però, el club no prioritza les xifres i sí que posa per davant, com sempre, el bon servei i la divulgació del seu esport. “Això no treu -puntualitza Torres- que si arriba una proposta amb cara i ulls es pugui parlar. El que volem és que el projecte pugui créixer, ja sigui fent noves escoletes o realitzant altres activitats que permetin donar a conèixer aquest esport”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li