‘L’escenari on habiten les emocions’

0
796

Torna el Festival Castell de Peralada, del 16 de juliol a l’1 d’agost, amb una 35a edició dedicada a Arturo Suqué


L’esperada 35a edició del Festival de Peralada s’inaugurarà amb el ritme i la música de Queen i Mozart, acompanyat amb l’espectacular ballet de Maurice Béjart, Ballet for life o Le presbytère. Es tracta d’un espectacle sobre la mort, però és també «un cant a la vida». Així mateix ho definia el director del Festival, Oriol Aguilà, durant la presentació de la nova edició que es va fer als jardins del Castell la setmana passada. La presentació va estar encapçalada per la presidenta de la fundació, Isabel Suqué Mateu, que va agrair el llegat cultural que han deixat els seus pares i fundadors del certamen, tant a la família com al territori. En aquest sentit, Suqué detallava que enguany «la 35a edició va dedicada al fundador, Artur Suqué.» Enguany el certamen compta amb un total de 13 espectacles que es faran del 16 de juliol a l’1 d’agost, seguint la línia del Festival, amb lírica, dansa i música de primer nivell. Suqué va deixar clar que aquest «no serà mai un festival de pop.»

L’AFORAMENT. L’elenc del Festival va avançar que enguany serà una edició «adaptada a la situació de la pandèmia de la covid-19». És per això que aquest estiu no hi haurà les tradicionals grades de l’auditori Parc del Castell. Com que han hagut de reduir l’aforament, només es mantindrà la platea amb 700 butaques. Les entrades es posen avui mateix, 25 de maig, a la venda, i els preus s’aproparan als d’altres edicions. Oriol Aguilà va destacar-ne que, tot i l’adaptació de l’espai, la voluntat del Festival és que «tothom s’hi senti com a casa.»

NOU ESPAI. Una de les novetats d’aquesta 35a edició serà l’obertura d’un nou espai: el Mirador del Castell. En aquest emplaçament s’hi podrà veure el Ballet de Barcelona, que debutarà al certamen amb Perspectives. El mateix Festival el defineix com «un espectacle de nova creació basat en la figura del seu director artístic, Chase Johnsey, un artista que ha trencat motlles en el món de la dansa clàssica, en revolucionar les estrictes normes de gènere inherents des de sempre en aquesta disciplina artística.»

ÒPERA. L’oferta operística no pot faltar a la programació del Festival, però pel protocol, s’haurà d’adaptar. Serà Tosca, de Puccini, i es farà en format concert, sota la direcció de Nicola Luisotti. L’espectacle comptarà amb grans veus com ara Jonas Kaufmann, Carlos Álvarez i Sondra Radvanovsky. El Festival de Peralada ha programat altres veus o artistes d’allò més rellevants com ara Benjamin Bernheim, Rufus Wainwright o Sílvia Pérez Cruz, entre d’altres. En les pròximes edicions anirem desgranant la programació detallada. El certamen clourà amb un dels grans noms de la lírica internacional, Javier Camarena.

EL CARTELL. És obra del fotògraf Jordi Bernadó i vol plasmar l’emoció i les ganes d’obrir el teló del Festival. Així doncs, com deia Queen: Show must go on.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li