L’Escala tanca l’estiu amb un descens del 16% de l’ocupació

0
583

Per mesos, el descens principal es va registrar al juliol, amb un 25,5%, mentre que el volum de població del mes d’agost només va baixar un 14,8%, i al setembre va estar molt a prop del 2019, amb un descens de només el 2,5%


La temporada d’estiu 2020 s’ha tancat a l’Escala amb una baixada d’ocupació mitjana del 16%, unes dades sensiblement millors a les previsions que es feien a l’inici de l’estiu donada la situació que s’està vivint arreu del món. La temporada va començar tard, ja que fins cap a finals de juny no es van obrir les fronteres. I agafant com a referència la generació de residus, un dels indicadors més fiables per fer un seguiment del volum de població en un moment determinat, la mitjana en el període comprès entre principis de juliol i finals de setembre era un 16,3% inferior al mateix període de l’any passat.

Per mesos, el descens principal es va registrar al juliol, amb un 25,5%, mentre que el volum de població del mes d’agost només va baixar un 14,8%, i al setembre va estar molt a prop del 2019, amb un descens de només el 2,5%.

Un dels aspectes als quals s’atribueixen aquestes xifres sensiblement millors a la mitjana de la Costa Brava és el fet que l’Escala té un alt volum de segones residències i poca dependència dels grans operadors. I això ha afavorit el turisme de proximitat i familiar. En canvi, el descens de públic estranger ha fet que l’ocupació d’hotels, hostals i pensions hagi estat d’aproximadament un 51% al juliol i d’un 75% a l’agost. Però on més s’han notat els efectes de l’anul·lació de reserves ha estat al sector dels càmpings, amb una ocupació mitjana al juliol de només el 29% i a l’agost, del 39%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li