L’Escala serà el primer municipi gironí que participarà en el projecte InserVela

0
1183

En els propers nou mesos una dotzena de joves d’entre 16 i 25 anys rebran formació de vela per fugir de l’exclusió social


 

Aprofitar el potencial que ofereix l’esport de la vela per formar joves d’entre 16 i 25 anys que estan en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social, i afavorir la serva inserció tant social com laboral. Aquest és el principal objectiu del projecte InserVela, creat el 2013 per la Federació Catalana de Vela.

D’aleshores ençà, diversos municipis del litoral català (com per exemple Barcelona, Pineda de Mar o Torredembarra) s’han anat adherint al programa gràcies a la implicació dels clubs i els ajuntaments, però fins ara no havia arribat al litoral gironí. Fins ara. Perquè divendres el CN l’Escala, l’Ajuntament i la Federació Catalana de Vela van presentar al municipi alt-empordanès el primer InserVela que es farà a la demarcació.

El projecte va començar el 2 d’octubre i s’allargarà nou mesos. Durant aquest temps, una dotzena de joves rebran una formació i, si superen les proves pertinents, obtindran un certificat federatiu de monitor col·laborador de vela. A més, també rebran una formació en manteniment d’embarcacions. Per a molts, serà la seva primera aproximació al món laboral.

La presentació del projecte va estar moderada pel director esportiu del CN l’Escala, Xavi López, i va comptar amb la participació de representants de totes les parts implicades. El primer a parlar va ser el president del mateix club, Narcís Carreras, que després de donar la benvinguda als assistents va posar en valor tots els projectes que estan duent a terme. Posteriorment, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, va explicar els diferents programes de Vela Social que desenvolupa la Federació, va detallar l’impacte que tenen, i va voler destacar que aquest InserVela serà especial perquè és el primer que es fa a la zona nord de Catalunya. En l’apartat més tècnic, la directora de l’Escola Catalana de Vela, Inés Vizcarro, va donar tots els detalls del funcionament i la implementació del projecte. I per cloure les intervencions, l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, va exposar els punts clau de la col·laboració amb el club i la federació, i la bona entesa entre tots perquè aquest projecte ja sigui una realitat a l’Escala. «És un projecte que té tot el sentit, inclusiu i vinculat a la població i a la formació, i el primer en què ens impliquem en l’àmbit esportiu; però se suma a altres actuacions com els projectes Integrals i Alternativa, que ja s’estan duent a terme en l’àmbit socioeducatiu», va dir l’alcalde.

A més, les tres parts implicades van explicar el potencial que té la vela com a vehicle perquè els joves millorin les seves habilitats socials i comunicatives, treballin en equip i enforteixin el seu potencial davant la vida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li