L’Escala reparteix un miler de cendrers de butxaca per mantenir nets els carrers

0
970

Un mes després de l’entrada en vigor de les noves restriccions de la llei antitabac els municipis admeten que han de lluitar ara amb el problema de l’acumulació de burilles a la via pública. I és que les brigades de neteja han hagut d’intensificar força la feina. L’Escala ha decidit posar fre a aquesta brutícia i ja ha començat a repartir gratuïtament un miler de cendrers de butxaca. D’aquesta manera els fumadors que es concentrin a l’exterior de locals i edificis tindran un recipient personalitzat per llençar la cigarreta. Malgrat tot, la majoria d’empresaris de l’hostaleria consideren que amb mesures com aquestes tampoc se solucionen els problemes que els ha creat la normativa que prohibeix fumar en espais tancats.

la campanya. L’Ajuntament de l’Escala va presentar dimecres la iniciativa que porta per lema Ajuda’ns a mantenir l’Escala neta, utilitza els cendrers. Les capsetes es distribuiran a través de l’Oficina de Turisme i se’n facilitarà una vintena per als propietaris de bars i restaurants i un parell per persona. L’alcalde, Estanis Puig, diu que “no volem anar més enllà i discutir la llei però amb la prohibició de fumar en espais tancats se’ns ha generat un problema a les sortides de bars i restaurants”. La regidora de Salut, Núria Martí, considera que “als exteriors del Centre Cívic, el Casal del Jubilat, els bars i a les sortides de les escoles hi ha burilles per tot arreu i això és una disbauxa”.

ecocendrers. Les capsetes individuals per llençar la cigarreta són de plàstic reutilitzable i de dimensions aptes per poder portar-les a la butxaca o a la bossa. Les mesures són de set centímetres per quatre i l’alçada, de dos centímetres. També s’ha estudiat que els recipients tanquin hermèticament perquè no es pugui escampar la brutícia. El preu dels cendrers és de 50 cèntims i es poden trobar en diferents establiments o fins i tot als estancs.

les crítiques. En general la campanya dels cendrers de butxaca s’ha acollit bé entre els escalencs, però els empresaris de l’oci demanen que també se’ls solucionin altres problemes a l’exterior dels locals. El president de l’Associació d’Activitats Recreatives de l’Escala, Josep Lluís Pérez, diu que “està molt bé que l’Ajuntament s’ocupi de mantenir neta la via pública, però en tot cas l’autèntic problema per nosaltres és el del soroll i no l’acumulació de burilles”. Demanem que el consistori agiliti els tràmits de regulació de la via pública i puguem tenir terrasses o espais similars per controlar els nostres clients i el soroll que puguin fer”.

més mesures. La campanya de distribució dels ecocendrers es complementa amb altres iniciatives que el municipi escalenc ha adoptat per mantenir neta la via pública. Una d’aquestes és l’aparell que permet desenganxar xiclets i la moto que fa la funció de recollir excrements. L’alcalde de l’Escala “diu que tot ajuda a mantenir nets els carrers”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li