L’Escala prepara la Festa de la Sal amb activitats adaptades

0
696

La XXIV edició del festival inclou concerts, presentacions, danses, excursions marítimes, visites guiades i tallers


Un homenatge als fotògrafs Miquel Bataller i Fàbregas (Girona, 1942 – l’Escala, 2020) i al seu fill, Xavier Bataller, el proper 17 de setembre a les 19 h a l’Alfolí de la Sal, encetarà la XXIV Festa de la Sal de l’Escala. Una celebració que arriba amb una desena d’activitats que inclouen concerts, tallers, presentacions, danses, excursions marítimes, visites guiades… i que, malauradament, com l’any anterior no inclouen les activitats tradicionals on es reuneix un nombrós públic, com són la demostració d’oficis artesans a la platja o les danses.

Bona part dels actes es gaudiran el dissabte, on en destaquen la inauguració de la museïtzació de la barraca de pescadors de la Creu (18 de setembre, 10 h) on s’hi podran veure noves peces. A les 11 h, a L’Alfolí de la Sal es presentarà el llibre El nansaire, primer volum de la col·lecció «Els oficis de la Festa de la Sal». A més, es farà un homenatge a Elvira Mata i Enrich, exdirectora del Museu Marítim de Barcelona i padrina del pailebot Santa Eulàlia, i Josep Tero interpretarà la «Cançó del nansaire» en el català de l’Alguer. A les 12 h a la Riba Nova es realitzarà un curs de tallers d’oficis artesanals (nanses, cistelleria, barquetes de suro, nusos mariners i apedaçar xarxes). A la mateixa hora, però a la Punta, començarà un doble concert amb Oreig de Mar i Cor Indika. En aquest mateix espai a les 18 h es presentarà el conte il·lustrat Petita història de la Festa de la Sal de l’Escala, a càrrec de la il·lustradora Pilarín Bayés, amb textos de Lurdes Boix, i l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga. Una història que narra de forma amena com viuen la festa dos nens i els seus avis. Tancaran els actes del dissabte les actuacions musicals a la Punta amb els grups La Bella Ola, i Tres de Ronda.

L’endemà a les 11.30 h a l’Alfolí de la Sal es presentarà el vídeo 20 anys del grup de danses La Farandola, a càrrec de Montserrat Clos, coordinadora, i Raül Centeno, president del Centre Esportiu i Recreatiu (CER) de l’Escala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li