L’Escala obre un punt informatiu per gestionar l’emergència climàtica

0
1178

L’OTEC oferirà assessorament gratuït a empreses públiques i privades i també a particulars del municipi


L’Ajuntament de l’Escala ha posat en marxa l’Oficina Tècnica per a la Transició Energètica i Emergència Climàtica (OTEC). Aquest vol ser un espai municipal d’informació, difusió i formació sobre l’energia sostenible i d’aplicació de mesures d’adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic al municipi.

Com a ens municipal, proporcionarà assessorament gratuït i personalitzat a entitats públiques i privades; organitzarà tallers, jornades i activitats per a les escalenques i els escalencs, i elaborarà informes tècnics de temàtica energètica i d’aplicació de mesures de mitigació i adaptació als efectes del canvi climàtic. En aquesta línia, des de l’OTEC s’oferiran serveis com ara auditories i assessoraments personalitzats i concertats pel foment de l’estalvi energètic de la lluita contra el canvi climàtic tant a empreses com a negocis i particulars. Altres serveis seran l’elaboració d’informes tècnics i d’avaluació sobre projectes i plans municipals, i també es coordinaran i redactaran projectes i plans específics. A la vegada, des d’aquesta àrea es participarà en actes i esdeveniments relacionats amb la matèria i que estiguin promoguts per altres organismes i institucions.

En la presentació de l’OTEC, l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, va dir: «El que fem és posar una eina al servei de la ciutadania, que a més comprometrà l’Administració en tots els àmbits, amb els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic». En la mateixa línia, el regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, va destacar que «aquest és un projecte que no neix del no-res, sinó que fa mesos que s’hi està treballant i en els darrers anys ja s’han anat aplicant mesures i desenvolupant projectes, com són la reducció del consum energètic o el projecte Desembossa’t, per eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús». A banda dels serveis que es poden oferir des de l’OTEC, aquest ens s’encarrega d’elaborar i participar en plans i programes. Un exemple és la redacció del Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima de l’Escala. Per posar-se en contacte amb l’oficina es pot utilitzar un formulari que hi ha al web otec.lescala.cat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li