L’Escala més grecoromana

0
671

La XXVI edició del Triumvirat Mediterrani de l’Escala torna sense restriccions el proper cap de setmana


 

Atenea, Baco, Ceres, Neptú, Apol·lo i Hermes seran els protagonistes de la 26a edició del Triumvirat Mediterrani de l’Escala. Una fira ens recorda que a Empúries van conviure tres pobles antics amb cultures diferents: els grecs, els ibers i els romans. L’objectiu del Triumvirat Mediterrani és reviure aquesta triple riquesa cultural a través d’activitats culturals, lúdiques i recreatives que acostin els visitants a la vida de l’antiguitat. Per fer-ho els propers 7 i 8 de maig l’entorn de la Platja es dividirà en sis zones diferents, dedicades a una deïtat, on s’hi desenvoluparan diverses activitats relacionades amb la seva especialitat.

26A EDICIÓ. El Triumvirat Mediterrani és una activitat coorganitzada per l’Ajuntament de l’Escala i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, amb la gestió creativa i d’execució de l’empresa Amante Collection, amb la voluntat de rememorar i donar a conèixer la història local, quan les civilitzacions grega i romana van entrar a la península a través d’Empúries. Aquest any la programació s’ha pogut efectuar sense les limitacions de l’edició del 2021, reduïda a causa de la covid-19. A més a més, el mercat arriba amb una reestructuració pensada per potenciar els productes i espectacles de proximitat.

ENTORN DE LA PLATJA. Aquesta serà la zona on es desenvoluparan la gran majoria d’activitats. Entre totes elles destaca la desfilada de les Manages de Verges de dissabte al vespre, la lluita de gladadiors del diumenge a les 12.30 i el concert d’arpa a càrrec de Katerina Gagkaeva, que es podrà escoltar a es 13.30 h tant dissabte com diumenge. A més a més, dotze actors i actrius del centre de formació El Galliner, amb un vestuari de personatges d’època (esclaus, mercaders, filòsofs) fet per Pep Jovè, faran diferents actuacions de carrer al llarg dels dies.

A banda de tot això, hi ha previstos tallers de vins, aromes, productes de la terra i d’artesania a les diferents zones de la Platja.

MAC-EMPÚRIES. Com en edicions anteriors, aquest espai obrirà les seves portes de 10 a 19 h. Al llarg de tot el dia s’hi desenvoluparan diverses propostes culturals, com una demostració d’activitats quotidianes a l’antiga Roma, un recorregut a través del recinte on s’explicarà el pas romà, i hi haurà al llarg del matí la Legió V Macedònica I Cohort II centúria de Blanes, que explicarà com s’organitzava l’exercit romà, i fins i tot oferirà una reconstrucció militar. 

El Museu de l’Empordà també ofereix una nova exposició, formada per les «Noves adquisicions (2019-2021)», una selecció d’una cinquantena de peces d’entre les prop de quatre-centes que el fons del Museu ha integrat en els últims tres anys. Es pot visitar a la primera planta del Museu de l’Empordà fins al 6 de novembre. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li