L’Escala inicia un repte per eliminar bosses i plàstics d’un sol ús en 4 anys

0
1255

En marxa el projecte ‘DesemBOSSA’t, l’Escala sense plàstics’, impulsat per l’Ajuntament i el Camp d’Aprenentatge


Ambiciós projecte mediambiental a l’Escala amb la iniciativa presentada la setmana passada. Es tracta del projecte «DesemBOSSA’t, l’Escala sense plàstics», que té per objectiu convertir el municipi en un espai sense plàstics d’un sol ús en un termini de quatre anys. La iniciativa està impulsada pel mateix Ajuntament i pel Departament d’Educació, a través del Camp d’Aprenentatge d’Empúries.

La primera acció, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, compta amb la col·laboració dels centres educatius locals i són una sèrie de xerrades-taller a les escoles Empúries i l’Esculapi, amb què s’inicien diverses activitats escolars relacionades amb el reciclatge. Entre les accions, hi ha prevista l’elaboració d’una guia de reciclatge, una guia de compra sostenible i també l’eliminació d’ampolles i gots de plàstic d’un sol ús. La documentació generada pels alumnes de sisè, tercer i quart ha de servir com a informació per a la resta de la ciutadania. D’altra banda, a l’Institut El Pedró tenen previst elaborar un manifest de compromís coincidint amb una jornada de neteja al litoral. Finalment, a l’escola bressol Ballmanetes s’eliminen les bosses de plàstic i se substitueixen per altres fetes de roba.

Tot i que les accions comencen en l’àmbit educatiu, l’objectiu és implicar tots els sectors locals (especialment el comerç). Hi haurà xerrades, tallers, edició de material divulgatiu i alternatives al plàstic. En aquest sentit, la Confraria de Pescadors té previst crear bosses a partir del reciclatge de les antigues xarxes de pescadors.

El regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, va destacar que «tots podem posar el nostre granet de sorra, a partir de petites accions deixant d’utilitzar plàstics».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li