L’Escala impulsa un pla especial de protecció de patrimoni i béns

0
715

En total inclou 429 béns, 12 dels quals són conjunts arquitectònics, 255 elements arquitectònics, 86 béns arqueològics i paleontològics, 40 béns socioculturals i etnològics, 18 béns naturals i 18 a béns ambientals i paisatgístics


L’Ajuntament de l’Escala ha aprovat, inicialment, el pla especial de protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de la població.

EL CATÀLEG. En total inclou 429 béns, 12 dels quals són conjunts arquitectònics, 255 elements arquitectònics, 86 béns arqueològics i paleontològics, 40 béns socioculturals i etnològics, 18 béns naturals i 18 a béns ambientals i paisatgístics. Des del consistori detallen que la fitxa individualitzada inclou la informació física i jurídica necessària de cada bé, i estableix el nivell de protecció que està subjecte i el tipus d’intervencions o actuacions possibles.

Els documents els ha fet un equip interdisciplinari liderat pel doctor arquitecte Josep Maria Fortià. El regidor de Patrimoni Històric i Cultural del consistori, Martí Guinart, va voler agrair «tothom que ha participat i que participarà en la definició d’aquests documents, ja que creiem que tindran una importància estratègica pel futur del nostre poble. El fet d’identificar, de llistar, de comptar, d’agrupar, de definir, de situar en un mapa tot, o gran part, del patrimoni de l’Escala ens ha fet veure’l des de noves perspectives. Durant la redacció d’aquest pla, ja ha evolucionat la forma d’explicar el patrimoni del nostre poble».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li