L’Escala i Torroella pacten els serveis a cala Montgó després de 30 anys dividits

0
898

Els ajuntaments de l’Escala i Torroella de Montgrí han arribar a un acord, després de més de trenta anys segons veïns de la zona, per concretar quins serveis prestaran a la cala Montgó, situada entre l’Alt i Baix Empordà. A grans trets, Torroella de Montgrí s’encarregarà de la gestió i neteja de la platja així com del seu control de qualitat, instal·larà la caseta de salvament i mantindrà la competència de seguretat tot i que la primera intervenció en cas d’urgència la farà la policia de l’Escala. Aquest municipi farà la neteja del passeig i de l’aparcament, assumirà la vigilància de la zona amb més presència policial i gestionarà un mercat setmanal. 

Precisament, la seguretat i la vigilància policial ha estat un dels punts més importants del conveni, que s’aprovarà, la setmana vinent, pels plens dels respectius consistoris. Així, una de les queixes més reiterades dels veïns de la zona, i que en el moment de la presentació del conveni s’ha tornar a sentir de la veu d’alguns membres de l’Associació d’Amics de cala Montgó presents-, era la manca de concreció de competències de cada policial sobre el terreny i per tant desconeixien on podien acudir en cas d’una urgència. Alguns veïns han definit la zona com a ‘ciutat sense llei’. A partir d’aquest conveni es marca que Torroella de Montgrí, a través dels Mossos d’Esquadra del Baix Empordà, manté la competència en seguretat, però la primera actuació d’urgència l’assumirà la policia local de l’Escala.

Pel que fa la resta de serveis, l’Escala també s’encarregarà de la neteja del passeig i de la part de l’aparcament que pertany a Torroella de Montgrí, de les papereres i del socorrista. A més, gestionarà un mercat setmanal i augmentarà la vigilància policial. L’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, també ha explicat que es posarà en marxa un pla especial de la cala Montgó amb l’objectiu de millorar les infraestructures com ara el clavegueram i la sortida d’aigües de la urbanització de segona residència on hi també viuen famílies durant tot l’any.

Per la seva part, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Joan Margall, ha explicat que el seu consistori s’encarregaria de la gestió i neteja de la platja i del seu sistema de control de qualitat. També instal·larà la caseta de salvament i gestionarà les concessions que té en relació a la platja. En el tema dels tributs i taxes, cada ajuntament manté els de fins ara. Els dos edils s’han felicitat d’aquest acord, que en paraules de Gamero, es posava el punt final a certs anys de crispació entre els dos ajuntaments pel tema de la gestió dels serveis en aquesta cala situada entre dos comarques, l’Alt i Baix Empordà.

Segons ha explicat l’alcalde de Torroella de Montgrí aquest conveni neix el 2005 quan tant ell, Joan Margall, com l’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, eren a l’oposició, i van coincidir en la necessitat de ‘tenir menys baralles i més serveis’. El conveni, que encara no ha estat presentat als veïns de la zona, s’aprovarà la setmana vinent pels plens de cada un dels ajuntaments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li