L’Escala estrena l’Espai Víctor Català

0
1686

Dissabte es va inaugurar l’espai a l’Alfolí de la Sal i, el 29 de juny, se n’obrirà un altre, dedicat a visites guiades, a la capella de Santa Reparada


Amb motiu del 150è aniversari de l’escriptora Caterina Albert, el passat dissabte, dia 22, es va inaugurar l’Espai Víctor Català a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala i el nou Arxiu Històric i Fotogràfic del municipi, ubicat al mateix Alfolí, amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga.

TRES ESPAIS DEDICATS A L’AUTORA. El 17 d’agost de 2017, l’hereu de l’autora, Lluís Albert va realitzar la donació de l’obra literària i artística de Caterina Albert a l’Ajuntament de l’Escala. Per la seva banda, el consistori va adquirir la finca Clos del Pastor i va iniciar un procés de restauració a través del Centre de Restauració dels Béns Mobles de la Generalitat. També va engegar la creació de tres espais dedicats a l’escriptora: l’acabat d’inaugurar a l’Alfolí; un espai per a visites guiades a la capella de Santa Reparada de Cinc Claus, que obrirà les portes el 29 de juny; i un darrer, el recinte Clos del Pastor, que serà una realitat l’any vinent i on s’exposarà part de la seva obra.

EXPOSICIÓ PERMANENT A L’ALFOLÍ. La intenció de l’Ajuntament és la de conservar uns 10.000 documents de Víctor Català -manuscrits literaris, correspondència, edicions, traduccions, pintures, dibuixos, fotografies i objectes personals- a l’Arxiu Històric de l’Alfolí de la Sal per difondre el seu llegat. L’Espai Víctor Català acollirà olis i dibuixos, especialment els que fan referència a Solitud i al paisatge, que s’avenen amb la temàtica de l’exposició de la primera planta de l’Alfolí, centrada en l’evolució del paisatge escalenc. A més, es comptarà amb plafons explicatius i s’exhibiran edicions i traduccions de Solitud, així com una rèplica del manuscrit original a dues vitrines. Aquest serà un punt de referència per a la Càtedra Víctor Català d’Estudis sobre el Modernisme de la Universitat de Girona.

PROPERES ACTIVITATS. Aquest cap de setmana, es durà a terme la presentació del llibre Cinclaus i la capella de Santa Reparada, editat pel Museu de l’Escala, divendres, a l’Alfolí (19 h); la inauguració del segon espai dedicat a Víctor Català a la capella de Santa Reparada, dissabte (12 h), i la ruta «Camins de Solitud, La festa de les roses» amb una ascensió a l’ermita de santa Caterina del Montgrí, diumenge, des del Museu de l’Anxova i de la Sal (10 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li