L’Escala, de poble a ciutat

0
2899

S’han organitzat diàlegs per l’1 de febrer que tractaran l’urbanisme, la governança, el turisme, el paisatge i la cultura


 

L’Escala va deixar, fa temps, de ser aquella vila marinera tradicional per convertir-se en alguna cosa més. El seu urbanisme és més complex i avui dia el terme municipal, el seu paisatge, la seva cultura i la seva gent han de conviure més i millor amb els reptes de futur. Per debatre sobre diferents àmbits que afecten la vila, el pròxim 1 de febrer hi haurà un simposi a l’Alfolí de la Sal estructurat en cinc diàlegs. L’acte està obert a professionals i persones interessades en els diferents temes i les inscripcions ja es poden fer al correu simposi@lescala.cat.

El simposi està organitzat per l’Ajuntament de l’Escala amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, la Diputació de Girona, la Universitat de Girona i la Fundació Jordi Comas Matamala. El punt de partida és l’evolució de poble a ciutat que han viscut pobles com l’Escala i les transformacions que això ha generat, que han creat a la vegada noves necessitats, demandes i oportunitats. Així, aquesta jornada es converteix en un espai de reflexió i debat per repensar la ciutat.

PRIMER SIMPOSI. El juny del 2014 ja es va celebrar a l’Escala un primer simposi, anomenat «Planificació, turisme i territori: la regeneració urbana en municipis turístics costaners», l’objectiu del qual era debatre sobre la incidència de l’urbanisme en la millora de les poblacions dedicades als serveis turístics. Les conclusions que es van extreure d’aquell primer esdeveniment van ser el repte de trencar la frontera entre residents i turistes, i la necessitat d’apostar per un sistema urbanístic més integrador i sensible.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li