L’Escala crea el primer consell regulador de la cultura local de tota la comarca

0
819

Els consells culturals són, en un principi, l’eina que alguns ajuntaments del país, fins divendres passat cap a l’Alt Empordà, tenen per poder gestionar l’activitat cultural i patrimonial de la seva ciutat de forma equànime, no partidista i desvinculada dels capritxos electorals. Una reclamació que els creadors acostumen a fer sentir però que a les nostres contrades no havia acabat d’arrelar. En aquest sentit, l’Escala va donar un pas al front divendres en presentar el primer Consell de Cultura i Patrimoni de tota la comarca .
La nova entitat està formada per una vintena de persones, entre tècnics i assessors, vinculades a diferents àmbits de la cultura (al requadre annex). La selecció dels assessors va ser proposada per tots els partits amb representació política al consistori mirant de defugir suspicàcies.
Tal com va explicar l’alcalde de la població, Estanis Puig, divendres durant la presentació del nou ens, les tasques del nou Consell són, bàsicament, coordinar l’activitat cultural, projectar la imatge de l’Escala i debatre sobre l’organització dels espais culturals.

coordinació. El calendari d’actes previstos a l’Escala aquest 2011 a dia d’avui arriba a les 300 activitats, gairebé una al dia. A aquesta xifra caldrà afegir-hi tot el que es pugui incorporar espontàniament a mesura que avança l’any. Mirar de no fer coincidir presentacions (problema típic i tòpic arreu) i repartir equitativament i intel·ligentment les dates i horaris serà la seva tasca. Sempre tenint en compte que l’activitat cultural de la vila es concentra de l’abril a l’octubre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li