L’Escala anima a ‘viure en blau’

0
565

Una campanya gastronòmica durant el mes de maig posarà en valor la pesca i fomentarà el consum del peix blau


«Viu en blau» és el lema de la campanya gastronòmica que posarà en marxa l’Escala del 27 de maig al 2 de juny. La iniciativa està impulsada per la Confraria de Pescadors de l’Escala i l’Ajuntament, i té com a objectiu posar en valor la importància del sector pesquer i del consum de peix blau, d’especial importància al municipi.

A l’inici d’aquesta acció de promoció, el dia 28 de maig, hi haurà una gran sardinada popular. A més, durant la campanya gastronòmica els restaurants del municipi oferiran plats amb el peix blau com a protagonista. El peix blau és un dels grans actius de l’Escala, ja que involucra diversos agents econòmics, des de pescadors fins a saladors. La campanya tindrà una part professional, amb una trobada per crear sinergies entre els actors implicats, i per altra banda, el foment del consum de peix blau amb activitats lúdiques gastronòmiques.

A més, amb motiu de la campanya, també hi haurà accions que s’allargaran la resta de l’any. Un exemple és la trobada per potenciar les sinergies entre els diferents actors econòmics de l’Escala, al Centre d’Interpretació del Peix Maram. Altres activitats són les visites a la subhasta del peix, amb esmorzar de peix blau; activitats lúdiques gastronòmiques amb el peix blau com a protagonista, els divendres de juliol i agost al Maram, i les visites culturals als museus locals.

En l’àmbit educatiu, s’ha creat la maleta pedagògica, que viatjarà a les escoles de l’entorn per explicar-los temes relacionats amb els pescadors i el peix blau. Finalment, també es creen els paquets de turisme sostenible Blue Experience. I és que la finalitat és també la de promoure econòmicament el municipi i això lliga perfectament amb un altre sector clau, el turístic.

Aquesta serà una nova iniciativa del municipi de l’Escala, vinculada amb la gastronomia i la pesca. La voluntat dels organitzadors, però, és que tingui continuïtat i es pugui convertir en una cita anual.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li