Les tovalloletes costen 70.000 euros a la depuradora de Figueres

0
634

En l’últim any i mig l’empresa que s’encarrega de l’aigua i el clavegueram ha tingut una de despesa de més de 70.000 euros per resoldre avaries i buscar solucions davant l’increment de tovalloletes


El cost econòmic i ambiental de llençar les tovalloletes al WC s’ha notat des de la pandèmia de la covid-19 i per això Fisersa, l’empresa plurimunicipal Figueres de Serveis, demana a la ciutadania més consciència en aquest tema. En l’últim any i mig l’empresa que s’encarrega de l’aigua i el clavegueram ha tingut una de despesa de més de 70.000 euros per resoldre avaries i buscar solucions davant l’increment de tovalloletes.

El cap de Gestió Integral de l’Aigua (GIA) de Fisersa, Lluís Xargay, explica: «Vàrem començar a tenir moltes avaries a les reixes de l’aigua que entra a les estacions de bombament i a la depuradora de Figueres; per això, a part de resoldre aquestes incidències vàrem fer modificacions a les reixes i el següent pas ha estat idear un mecanisme que per retirar els elements abans que arribin a aquestes reixes». Aquestes modificacions tècniques han consistit a desviar l’aigua de la reixa cap a una altra zona perquè no hi haguessin obstruccions. A més, s’acaba d’estrenar el nou mecanisme per retirar tovalloletes abans que arribin a les reixes. Es tracta d’una bivalva amb més capacitat de volum que recull els elements no desitjats i els retira per abocar-los en un contenidor.

Un altre problema que generen les tovalloletes té un efecte directe sobre la natura. Aquelles que han quedat enganxades als col·lectors acaben generant un residu en el medi ambient perquè l’aigua de la pluja les arrossega cap als recs. Les tovalloletes i altres elements de la mateixa tipologia no s’han de llençar per l’inodor. Aquesta mala pràctica altera el sanejament de les aigües residuals i genera un greu impacte en el medi natural.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li