Les tècniques orientals, el millor per relaxar-se

0
886

Les tècniques orientals s’estan imposant com un dels sistemes de relaxació més efectius contra l’estrès. Les primeres que van arribar i que cada vegada tenen més adeptes són el ioga, l’acupuntura i el tai-txi. Les menys conegudes, però que van guanyant terreny a poc a poc, són el txi-kung, el reiki o el shiatsu.
El txi-kung es practica, generalment, amb objectius orientats al manteniment de la salut i combina l’exercici físic amb la respiració. El reiki utilitza la sanació per mitjà de les mans, estimulant els circuits energètics. Per altra banda, el shiatsu és un mètode de massatge, en el qual s’exerceix pressió amb els dits, que consisteix a tocar punts concrets del cos per desbloquejar el centre d’energia.
Totes aquestes tècniques estan orientades a aconseguir l’equilibri entre el cos i la ment i poden ser practicades per tota classe de persones per meditar i relaxar-se. Vegem en què consisteix cadascuna d’elles.

IOGA
De les diferents tècniques orientals, la que més s’assembla a la mentalitat i disciplina occidental és el ioga. Dins del ioga hi ha diferents etapes: ‘hatha’ (disciplina corporal), ‘asana’ (posicions) i ‘pratyahasa’ (control dels sentits). Les etapes més avançades fan referència a la concentració, la meditació i la contemplació.

TAI-TXI
És una art marcial xinesa que té com a punt principal la pràctica dels exercicis, el que aporta pau interior i tranquil·litat mental. Cada moviment té com a objectiu activar el flux de l’energia vital, unint l’equilibri psicofísic i el benestar.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li