Les restes de Salvador Dalí extretes per les proves d’ADN tornen a la tomba del geni

0
1474

Les restes de l’artista van arribar a Figueres fa pocs dies i la fundaciĂł les va estar custodiant a l’espera d’obtenir els permisos per poder-les retornar al cos


 

Les restes del cadĂ ver de Salvador DalĂ­ extretes per fer les proves d’ADN per la demanda de paternitat de Pilar Abel tornen a reposar a la tomba del geni. La FundaciĂł Gala-Salvador DalĂ­ va informar a travĂ©s d’un comunicat que la restituciĂł s’havia fet dijous passat en un acte dissenyat en la mĂ©s estricta «intimitat».

El dispositiu es va iniciar a les sis de la tarda i es va allargar fins a un quart de dues de la matinada. A la intervenciĂł, hi va participar l’equip forense de NarcĂ­s Bardalet, el secretari general de la fundaciĂł, LluĂ­s Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano, i el notari Miguel Ángel Vera, que va aixecar acta.

El museu va obrir les portes divendres amb normalitat. Les restes del geni van arribar a Figueres fa pocs dies i la fundaciĂł les va estar custodiant a l’espera d’obtenir els permisos per poder-les retornar al cos. L’exhumaciĂł de les restes de DalĂ­ la va ordenar el Jutjat de Primera InstĂ ncia nĂșm. 11 de Madrid arran de la demanda de paternitat interposada per Abel. L’actuaciĂł es va fer enmig d’una gran expectaciĂł mediĂ tica el 20 de juliol de l’any passat i, desprĂ©s de practicar les proves, es va descartar que la demandant fos filla del pintor. Tot i aixĂČ, Abel es nega a pagar les costes del procĂ©s al·legant que no s’ha acreditat la cadena de custĂČdia de les proves.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li