Les proves se citen al calendari

0
1458

En aquests moments, el llistat contĂ© mĂ©s d’una quarantena de proves repartides entre els dotze mesos de l’any


La coincidència de dates de dues proves alt-empordaneses, el Km Vertical de Maçanet de Cabrenys i la Marxa de la Cirera de Terrades, va empènyer Jep Corominas, organitzador del Km Vertical, a establir un calendari anual de les diferents curses de running que es fan al territori.

La decisió va ser ràpida i, l’execució, immediata: en 24 hores es va crear un llistat provisional d’esdeveniments que, a hores d’ara, aglutina més d’una quarantena de curses i marxes amb vinculació a la comarca. «És una deficiència que portàvem patint cada any, l’objectiu és que les proves es puguin fer sense que es trepitgin en les dates. L’única norma és que el circuit tingui lloc a l’Alt Empordà o que una part del recorregut passi per la comarca», explica Corominas. En aquest sentit, pràcticament totes les proves es disputen íntegrament al territori alt-empordanès, però n’hi ha algunes, com la MDM.cat o la Montcalrun, que també fan acte de presència a d’altres punts de la geografia del voltant.

En aquests moments, el llistat conté un total de 45 proves repartides entre els dotze mesos de l’any, una xifra que representa pràcticament la totalitat d’activitats d’aquest tipus que es desenvolupen a l’Alt Empordà.

APOSTA SOLIDÀRIA. A banda, aquesta temporada el calendari de curses locals també arribarà marcat per una ferma causa benèfica. En aquest sentit, i arran de la iniciativa d’Àngels Teixidor, qui havia estat una de les organitzadores de la Despertaferro de Bàscara, algunes de les proves destinaran un donatiu a l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IdibGi) per donar un cop de mà en la lluita contra el càncer cerebral.

  • Pots consultar el llistat, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li