Les obres de la plaça Tarradellas, aturades fa cinc mesos, estaran acabades a l’octubre

0
1682

Ahir van començar els treballs de la plaça de l’Escorxador, que són l’última actuació del mateix macroprojecte


 

Les obres per habilitar un itinerari per a vianants entre la plaça El·líptica i la plaça de l’Escorxador de Figueres, que estan aturades des de l’abril, es reprendran en els pròxims dies. Cinc mesos després que l’empresa adjudicatària fes fallida i deixés la plaça Tarradellas empantanegada, aquest mes d’agost l’Ajuntament ha tornat a licitar el projecte, i està previst que els treballs comencin de manera imminent. Segons fonts municipals, s’allargaran aproximadament un mes, de manera que a l’octubre haurien d’estar acabats.

La represa de les obres coincidirà amb l’inici del curs escolar, però des de l’equip de govern asseguren que les tasques no tindran «cap mena d’afectació» sobre la mobilitat. I és que a part d’un petit punt de la cantonada est, els operaris se centraran a l’interior de la plaça, on s’ha d’acabar de separar la zona de jocs infantils perquè hi passi el sender per a vianants.

NOU PASSEIG. Paral·lelament, ahir mateix van començar les obres a la plaça de l’Escorxador, que han de permetre convertir-la en un gran passeig amb arbrat, il·luminació i mobiliari nous. Tal com va avançar HORA NOVA, els treballs tenen un període d’execució previst de 12 setmanes i tampoc han de suposar cap canvi de circulació. Només en moments puntuals, quan es facin actuacions a les cruïlles amb els carrers Fossos, Eres d’en Vila, i Pella i Forgas, s’haurà de fer algun tall.

Sí que comportaran, però, la supressió de les 35 places d’aparcament regulat que hi ha a dins de la plaça i els de davant de l’escola Josep Pallach. Aquestes últimes es convertiran en zona de càrrega i descàrrega i en aparcaments per a minusvàlids, i només es mantindrà la zona blava del carrer Pella i Forgas.

MOBILITAT DE FLUXOS TURÍSTICS. Totes aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte Mobilitat de Fluxos Turístics a Figueres-Casa Empordà, que té per objectiu final que els visitants aparquin a la carretera de Llançà i vagin caminant fins a la nova oficina de Turisme (a la plaça de l’Escorxador) i, des d’allà, cap al centre de la ciutat. El macroprojecte s’ha executat en diverses fases, i també ha permès arranjar l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà i, en una fase prèvia, millorar els accessos i modernitzar la imatge exterior de la mateixa plaça Tarradellas.

Ara només quedarà habilitar l’itinerari a davant de la benzinera que hi ha entre la plaça Tarradellas i l’aparcament (passarà per davant del basar) perquè els vianants tinguin un recorregut segur abans d’entrar directament a una plaça ja reformada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li