Les obres alteren la Ruta del colesterol

0
1766

Aquests treballs tenen un doble objectiu: per una banda, donar seguretat evitant accidents i caigudes i, de l’altra, protegir el monument


«El camí provisional de la volta al Castell s’ha allargat i acabarà sent definitiu. Les obres del tancat que el Consorci va iniciar el 2018 continuen i això ha acabat alterant una mica la coneguda com la Ruta del colesterol.

Aquests treballs tenen un doble objectiu: per una banda, donar seguretat evitant accidents i caigudes i, de l’altra, protegir el monument. A més, s’hi incorpora un element històric recreant un sistema de defensa del segle XVIII. El tancat es fa amb fustes verticals, que representen els punts de tir de l’època. D’aquesta manera, el Castell també fa una millora patrimonial.

El director del Consorci, Antonio Merlán, explicava que «quan fèiem la millora de la plaça d’Armes l’actuació va afectar una part exterior de la Ruta del colesterol». Merlán afegia que amb l’èxit que té aquest recorregut, i per evitar queixes de la gent, «vam fer un desviament per tancar un tram de la ruta i poder fer l’obra». El Castell vol respectar aquest camí però destaca que es tracta d’un itinerari de l’Ajuntament de Figueres. És el consistori qui s’encarrega del manteniment del camí, però la direcció del Consorci també destaca que «nosaltres de tant en tant col·laborem amb l’Ajuntament en les tasques de neteja i condicionament».

La volta circular al Castell es pot fer a pas tranquil amb només 45 minuts. El recorregut està considerat de dificultat baixa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li