Les obres a les avingudes Riells i Montgó, a punt d’iniciar-se

0
1645

Es preveu un paviment a un sol nivell, amb espai de carril bici en aquesta prolongació de l’avinguda, així com la millora del paviment al pas per la punta del Noi Esquerrà


 

El ple de l’Escala va adjudicar la setmana passada la primera fase de la prolongació de l’avinguda Riells fins a la Clota Petita, inclosa la zona de la punta del Noi Esquerrà. La guanyadora del concurs és l’empresa Narcís Matas, que va ser la que va presentar l’oferta més avantatjosa entre les deu que s’hi van presentar. L’adjudicació s’ha fet per un import de 623.800 euros + IVA, amb una ampliació de garantia de deu anys i una aportació per part de l’empresa per a millores que puguin sorgir durant l’execució de fins a 21.175 euros. L’obra compta amb subvencions de la Generalitat i de la Diputació de Girona per valor d’uns 400.000 euros. En aquest sentit, aquest és un dels pocs projectes inclosos dins el Pla de Foment Territorial del Turisme a nivell de Catalunya.

Es preveu un paviment a un sol nivell, amb espai de carril bici en aquesta prolongació de l’avinguda, així com la millora del paviment al pas per la punta del Noi Esquerrà, molt malmès en aquests moments en diversos punts. També es preveuen punts on poder-se asseure de cara al mar a la zona de la Clota Petita. En un futur, el projecte ha de continuar fins a arribar a connectar amb l’accés a la zona de les Planasses, parc natural, i facilitar la circulació a peu i en bicicleta en tot el trajecte.

L’altre projecte que es va adjudicar al ple és la millora del primer tram de l’avinguda Montgó, des del giratori de l’avinguda Riells fins al carrer Ginesta. L’objectiu és ampliar les voreres i crear un tram més de carril bici per tal de donar més protagonisme als vianants en aquest important eix comercial. Mentre no es resol la creació d’una nova bossa d’aparcament a la zona _en procés_, es mantindrà part de les places d’aparcament a l’espai que posteriorment s’usarà com a carril bici. El ple ha adjudicat de manera condicionada l’obra a TEX per 298.750 euros + IVA. Això representa una rebaixa del preu de sortida de més del 20%, incorrent en el que podria ser una baixa temerària. Aquestes dues obres està previst que s’iniciïn dins el mes d’octubre.

CONVENI LABORAL. El ple també va aprovar el nou conveni col·lectiu de treballadors i pacte d’empleats públics de l’Ajuntament de l’Escala per al període 2017-2020. El nou conveni posa les bases del pla de carrera i d’una valoració de llocs de treball, reconeix l’especificitat dels treballadors de la Policia Local i estableix millores per facilitar la conciliació familiar i laboral.

D’altra banda, en el ple es va donar llum verda a l’adjudicació del contracte de neteja dels edificis municipals a l’empresa Polit SA. Finalment es va verificar la renúncia del regidor Martí Guillem i Sureda (PdCat). L’exregidor va dimitir pel simulacre militar a Illa Mateua.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li