Les mobilitzacions dels CDR tornen a col·lapsar la xarxa viària de l’Alt Empordà

0
1233

Un miler de persones vingudes d’arreu de la demarcació (i de punts com Osona) van bloquejar dimarts les carreteres de la comarca


 

Escudats rere una gran pancarta amb el lema «Organitzats i mobilitzats, fem efectiva la República. Llibertat presos polítics», un miler de persones vingudes d’arreu de la demarcació (i de punts com Osona) van bloquejar dimarts la xarxa viària alt-empordanesa. Els Comitès de Defensa de la República (CDR) havien passat la convocatòria dilluns (el punt de trobada era un aparcament de Girona a les 3.30 h), però el destí final no es va revelar fins a les sis del matí: era l’AP-7, a Llers.

Equipats amb màrfegues, entrepans i fins i tot tendes de campanya (tenien la intenció de quedar-s’hi 24 hores), els manifestants hi van accedir desmuntant una tanca i van tallar la via en els dos sentits. Els Mossos d’Esquadra van desviar immediatament el trànsit per l’N-II, però alguns vehicles ja van quedar atrapats. I s’hi van haver d’estar fins cap a les deu del matí, quan els CDR van decidir agrupar els talls en un sol punt perquè en poguessin sortir.

A quarts de dotze, una cinquantena de furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos van arribar al punt del tall, on els concentrats els van rebre amb crits com «El vostre conseller és a la presó!» o «Som gent de pau!». I després de dividir els manifestants a cops de porra, els van anar aixecant un per un.

Desallotjada l’AP-7, a quarts d’una els manifestants es van traslladar a l’N-II, també als Hostalets, on els Mossos van haver de repetir la mateixa maniobra d’evacuació. Les protestes van generar retencions quilomètriques durant tota la tarda a les dues vies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li