Les millors rebaixes des de la crisi

0
804

Els carrers del centre comercial de Figueres van viure, tant divendres com dissabte passat, una allau de compradors impressionant. “Sembla que la gent s’hagi tornat boja”, comentava un pacient jubilat veient el tràfec humà que es registrava al carrer Girona. Havia començat la campanya de rebaixes i a l’Empordà, com a tot arreu, es vivien intensament.
El president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan, reconeixia que “l’inici de la campanya ha estat molt bo. Divendres i dissabte es va vendre molt a totes les botigues. Hi va ajudar el fet que coincidís en cap de setmana i que molta gent fes pont. A més, els botiguers constatem des de fa temps que aquesta campanya cada cop és més curta i es concentra molt especialment en les dues primeres setmanes”.
Reconeix que “aquest ha estat el millor inici de la campanya de rebaixes des del començament de la crisi econòmica, però tots hem vist com aquest Nadal ha estat el pitjor des que patim aquesta recessió. Per tant, allò que estem observant és que la gent actua amb una lògica i reté la despeses uns quants dies, esperant fer moltes de les seves compres per després de Reis. La crisi, per tant, ha provocat un comportament racional dels consumidors”.
Tot i aquesta circumstància, la valoració de l’inici de la campanya és positiu “perquè l’any passat vàrem tenir un Nadal fluix, però unes rebaixes també molt fluixes. Ara, almenys, els comerciants podran treure mercaderia dels seus establiments”. Rotllan creu que el ritme es mantindrà tensat durant tota aquesta setmana i començarà a baixar a partir de la propera. Un altre fenomen que destaca és que “juntament amb els clients figuerencs i empordanesos, aquest any hem rebut molt comprador francès”.
Segons les dades de les organitzacions de comerciants catalanes, la mitjana de despeses per ciutadà, en aquesta campanya, se situa entre 200 i 250 euros. La majoria de descomptes oscil·len entre el 30 i un 50 per cent, però alguns establiments han posat roba de temporada fins a un 70% més barata per treure-se-la del damunt durant la campanya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li