Les entitats socials necessiten 48 habitatges a l’Alt Empordà

0
1373

El nucli amb més habitatges demandats és Figueres, amb 18, mentre que a Castelló d’Empúries se’n necessiten 10; a Sant Pere Pescador, 8, i a l’Escala i Roses, 6


Més de la meitat dels pisos que les entitats socials necessiten urgentment a la província de Girona es requereixen a l’Alt Empordà. Així es desprèn de l’informe elaborat per la Fundaciói Hàbitat 3, que assenyala que les entitats necessiten un total de 48 pisos de manera immediata a l’Alt Empordà per cobrir urgències socials, mentre que en el total de la demarcació són 87 habitatges.

En concret, el nucli comarcal amb més habitatges demandats per les entitats és Figueres, amb 18, mentre que a Castelló d’Empúries se’n necessiten 10; a Sant Pere Pescador , 8, i a l’Escala i Roses, 6.

L’estudi, engegat per la Taula del Tercer Sector Social, proposa crear un fons comú d’inversió social, públic i privat per comprar habitatge, alhora que demana, també, suport públic per facilitar la compra i enfortir, d’aquesta manera, els sistemes d’ajuts al lloguer, a la rehabilitació i a les entitats socials. Segons l’informe, una subvenció a aquestes organitzacions pel 30% del preu de l’habitatge permetria augmentar l’oferta de lloguer social un 130% de mitjana. Un percentatge, aquest, que situen en un 122% a Figueres; un 17% a Roses i un 10% a Castelló.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li