Les empleades d’ajuda domiciliària del Consell protesten per incompliment del conveni

0
1221

Segons la UGT, la companyia els hauria d’abonar el temps de desplaçaments entre servei i servei com a “treball efectiu”, però només els paga el quilometratge


Una desena de treballadores de l’empresa Suara que fa el servei d’ajuda domiciliària del Consell Comarcal de l’Alt Empordà van protestar ahir dilluns davant de la seu de l’ens per denunciar l’incompliment del conveni laboral. Segons la UGT, la companyia els hauria d’abonar el temps de desplaçaments entre servei i servei com a “treball efectiu” però només els paga el quilometratge.

El secretari general del sindicat a Girona, Xavier Casas, va recordar que han portat el cas als jutjats i va anunciar que s’estan plantejant la possibilitat de convocar una vaga si la situació no es resol. A més, Casas va explicar que ahir mateix al matí s’havien reunit amb el Consell per abordar la problemàtica. El representant sindical, però, va declarar:“Uns es passen la culpa als altres.”

La situació afecta 42 empleades que a partir de l’1 d’abril se subrogaran a una nova empresa. Una de les treballadores, Pilar Piferrer, assegura que fa temps que es troben en aquestes condicions, que mai s’ha complert el conveni vigent des del 2015 i que la situació laboral dels moltes empleades és “preocupant”. En aquest sentit, des del sindicat asseguren que hi ha casos en què el fet de no computar aquestes hores implica que se’ls pagui per una mitja jornada quan, en realitat, la treballen sencera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li