Les coses al seu lloc

0
4234

Aproximadament trenta dies de canvi al Govern Municipal ens han servit per comprovar que l’esforç valia la pena. Les rebequeries dels que s’estrenen a l’oposició han estat constants, tant mitjançant comunicats com amb atacs discrecionals a les xarxes, amb el suport de molts ens anònims, professionals de la comunicació i també hi podem incloure tota una Secretaria d’Empresa i Coneixement, que inexplicablement entra a rebatre a xarxes amb servidor de vostès. Afortunadament, l’equip de govern, format per quatre partits molt cohesionats i amb un gran potencial, no es distreu per aquests agents col·laterals.

La capacitat de treball, a vegades no visible externament, ha fet que en poques setmanes s’hagi aprovat un cartipàs àgil i modern (el Sr. Masquef s’esforça a criticar-lo sense gaire imaginació, de poc àgil i antic); amb reducció d’alguns sous, tot i el rebombori que s’ha aixecat per part d’alguns (naturalment 11 persones no poden costar menys que cinc o set, quan no van saber trobar complicitats per formar una estructura adient per a la ciutat); s’ha plantejat una rebaixa del 40% en el preu dels aparcaments en zona blava i verda; s’ha aturat una licitació de l’enllumenat públic mal plantejada, que ens podia haver ocasionat greus problemes; i moltes altres coses que no sabrem fins que tinguin garanties d’arribar a terme. A Figueres, no hi estem acostumats; fins ara, molts anuncis, moltes primeres pedres i promeses, però poques arribaven mai a convertir-se en realitats.

Prenguem consciència que ens haurem d’acostumar al fet que ara no hi ha un partit que mana, decideix i executa segons li convé. Ni majoria absoluta, ni matrimonis de conveniència. Ara, quatre forces amb un sol objectiu, que és Figueres, decidiran conjuntament el futur de la ciutat. La bona cooperació serà essencial, els que gaudeixen de més poder hauran de ser els més generosos, eix bàsic en el bon funcionament de qualsevol col·laboració. Les decisions seran forçosament treballades, valorades i consensuades abans de prendre-les, naturalment ningú és perfecte. De ben segur que hi pot haver errors, i qüestions que no facin igual de feliç a tothom, però sense dubte, més probabilitat d’èxit trobes quan fas les coses bé.

El temps dona i treu raons, però Esquerra confia en l’èxit d’aquest Ajuntament. Sí! Ajuntament. És molt important el paper del quadripartit, però també ho és el de l’oposició. D’ells esperem, una vegada passat el dol, que es posin a treballar en positiu per als figuerencs i les figuerenques.

Podríem dir que esperem escoltar les crítiques que ens arribin quan complim els cent dies, però al ritme que anem, els espòilers ens ho hauran destrossat. Així i tot, agrairem moltes crítiques constructives, benintencionades, lluny de la tergiversació i les segones intencions. Serà possible?

També vull parlar de la qüestió nacional. ERC de Figueres va tirar endavant un pacte que prioritzava la ciutat, immersa en una greu necessitat social i d’autoestima, sense l’aval de la pròpia Executiva Nacional. Però això no ens allunya gens dels objectius i sentiments republicans i independentistes. Afortunadament, ho sap qui ho ha de saber.

El simple, i petit, gest de TORNAR a penjar la pancarta per als presos polítics i les preses polítiques al balcó de l’Ajuntament, el mateix dia de la investidura, va ser agredolç, si pensem que ja veníem d’un ple majoritàriament independentista… Dies més tard, la consellera Bassa tornava al Puig de les Basses, on està indignament empresonada, esperant injustament una sentència sense garantia de justícia. La Dolors, igual que la Carme, l’Oriol, en Raül i la resta de presos polítics i exiliats estan molt presents en el dia a dia i en totes les decisions que prenem. Els volem lliures, absolts, a casa, amb les seves famílies i com a ciutadans de la república catalana. Treballem per aconseguir-ho. Hi ha qui ho dubta pel simple fet de no obeir a opinions personals i partidistes. Però repeteixo, qui ho ha de saber, ho sap.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li