L’enogastronomia es reinventa

0
1166

Establiments com el restaurant Els Pescadors de Llançà han optat per cuinar a les cases d’alguns clients 


 

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat una agitació de dalt a baix a pràcticament tots els sectors de la societat. Un dels segments que més ha notat –i més s’ha hagut d’adaptar– al context actual és el turisme, un àmbit de vital importància a les comarques gironines. En trobem un exemple a l’enogastronomia de la demarcació, que després de setmanes d’incertesa ha retornat amb noves propostes adaptades a les limitacions d’aforament i de la distància social.

Un exemple s’ubica al restaurant Els Pescadors de Llançà, que en vista de les restriccions previstes arran del coronavirus ha optat per cuinar a les cases d’alguns clients, una via de negoci que també han adoptat altres locals de la província, com els restaurants Casamar (Llafranc), Bo.Tic (Corçà) o Godard (s’Agaró). Els Pescadors, d’altra banda, ha format part un any més de la llista OAD dels 100 millors restaurants d’Europa, concretament amb la 73a posició.

PROPOSTES ALS CELLERS. Paral·lelament, diversos cellers de la DO Empordà han optat per ampliar les zones de pícnic a l’aire lliure i també fan tastos de vins amb un dinar entre vinyes personalitzat.

Una altra proposta la trobem al celler Martín Faixó de Cadaqués, que juntament amb Mindfulkit ha dissenyat l’activitat «Sensacions de la terra», una experiència de benestar que fusiona la natura amb tècniques de mindfulness i banys de bosc amb tasts de vins. A més, des dels establiments de la Costa Brava també han preparat una excursió per descobrir les plantes silvestres comestibles, aromàtiques i també bolets i algues que marquen bona part de la cuina tradicional catalana. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li