L’energia, a Tribuna Oberta

0
875

Maria Teresa Costa, presidenta de la Comissió Nacional d’Energia, va ser la protagonista, el passat 8 de maig, d’una nova vetllada de Figueres Tribuna Oberta, el fòrum de debat que periòdicament acull xerrades-col·loqui de personalitats del món polític, econòmic, acadèmic i empresarial en el transcurs d’un sopar. L’acte va aplegar prop de 200 persones, representants del món econòmic, social i polític de la ciutat i la comarca.
Costa va explicar, en primer lloc, que l’organisme que presideix “vetlla pels interessos dels ciutadans a l’hora de garantir el subministrament d’energia i la seva qualitat”. En el moment actual, aquest fet és especialment rellevant tenint en compte que “des del 2007, les turbulències financeres que afecten l’economia no han deixat immune el sector energètic”. Tot i això, va deixar clar que “la situació amenaça els projectes d’inversió però també crea oportunitats”.
La presidenta de la Comissió Nacional d’Energia va advertir, a l’hora de posar xifres damunt la taula, que “l’alentiment de l’activitat econòmica ha fet baixar la demanda d’energia i en aquests moments ens trobem que l’electricitat va baixar un 13,40% en relació amb el mateix període de l’any passat i el gas va disminuir un 15%”. Aquesta caiguda tindrà repercussions en els resultats de les empreses del sector, una situació que segons Costa posa més entrebancs a la seva situació financera especialment delicada després de les inversions realitzades durant els darrers anys i que han provocat un augment de l’endeutament. “Caldrien quatre anys seguits del flux de caixa que ingressen aquestes empreses per retornar el seu deute”, va advertir.

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li